24 / 12 / 2024

gmsi iradı

gmsi iradı

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj (gelir vergisi kesintisi/tevkifat) yapmak zorunda oluyor. İşte gayrimenkul sermaye iradı stopaj oranı 2016..

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

Gayrimenkul sermaye iradı kurumlar vergisinden muaf mı?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nda bazı istisnalar bulunuyor. Peki söz konusu istisnalar hangi durumlarda uygulanıyor? İşte detaylar...

Kira geliri beyannamesinde bunlara dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kira geliri vergisinde hangi değerler indirilebilir? İşte gelir vergisi beyannamesinin püf noktaları...

Kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşanlar dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kim, ne kadar vergi ödeyecek?

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Brüt kira ödemelerinden yüzde 20 vergi kesintisi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 94 üncü maddesine göre, kişi, kurum ve kuruluşlar; gayrimenkul sermaye iradına konu mal ve hakları kiralamaları durumunda brüt kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 gelir vergisi kesintisi yapılıyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme imkanı!

Taşınmazların kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve bu taşınmazlar gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri de Covid-19 kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri de koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla yapabiliyor.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme kolaylığı!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri ise koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla yapabilecek.

Gayrimenkul sermaye iradı nasıl sorgulanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın duyurduğu 31 Mart 2020 günü sonuna kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyanlarının süreleri 30 Nisan 2020’ye kadar uzatıldı…

gmsi iradı Haberi

gmsi iradı

Gayrimenkul sermaye iradı stopaj oranı 2016!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergilendiriliyor.


Ayrıca aynı kanunun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj (gelir vergisi kesintisi/tevkifat) yapmak zorunda oluyor.


Gayrimenkul sermaye iradı stopaj oranı 2016

Kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorundadırlar.


Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılacaktır. Örneğin; 3 aylık veya 1 yıllık işyeri kirası peşin tahsil edildiğinde, bu durumda peşin tahsil edilen kiranın tamamı vergi kesintisine tabi tutulacaktır.


Kiracı, basit usulde vergilemeye tabi bir mükellef ise, vergi kesintisi yapma yükümlülüğü bulunmadığından, kira ödemesi...