13 / 05 / 2024

GMSİ ödeme yerleri

GMSİ ödeme yerleri

GMSİ vergisinin mükellefleri, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri oluyor. Peki, GMSİ vergisi mükellefleri vergisini nereye ödeyecek? GMSİ hangi vergi dairesine verilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

Tapu harcı ödeme yerleri 2021!

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesi üzerinden tamamlanabiliyor. Devir işlemi için tapu harcı ödemesi yapılabiliyor. Peki tapu harcı nasıl ödeniyor? İşte tapu harcı ödeme yerleri 2021...

Tapu harcı ödeme yerleri 2020!

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harcı nerede ödeniyor? İşte tapu harcı ödeme yerleri 2020...

Tapu harcı ödeme yerleri 2019!

Gayrimenkul alım satım işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu harcı ödeme yerleri 2019...

Emlak vergisi ödeme yerleri 2017!

Emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, vergi ödemeleri nereden yapılıyor? İşte emlak vergisi ödeme yerleri 2017..

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Konut ve işyerleri kullanıcılarından tahsil edilen çevre temizlik vergisi için 1. taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, 1 Mart'ta başlayan çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017!

Mesken ve işyerleri için her sene ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödenen çevre temizlik vergisi her sene konut ve işyerleri için ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017..

Gelir vergisi ödeme yerleri!

Temmuz ayında ikinci taksitleri ödenen gayrimenkul gelir vergileri arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor. İşte gelir vergisi ödeme yerleri..

Ev kira vergisi nereye ödenir?

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimseler, 2016 yılında kira gelir vergisi mükellefi olabiliyor. Peki, ev kira vergisi nereye ödenir? İşte ödeme yerleri..

Çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri 2016!

Mart ayında konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor.Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? İşte çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri 2016..

Vergi borcu ödeme yerleri!

Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vergi borcu ödeme yerleri nerelerdir? İşte yanıtı..

GMSİ ödeme yerleri Haberi

GMSİ ödeme yerleri

GMSİ hangi vergi dairesine verilir?

GMSİ vergisinin mükellefleri, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri oluyor. Elde edilen gelirin ödeme yapılacak yıl için belirlenen istisna bedelinden yüksek olması durumunda gelir vergiye tabi tutuluyor. Aksi durumda; istisna bedelinden az gelir elde edenler vergiden muaf tutuluyor.


2013 yılı boyunca elde edilen mesken kiraları için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde edenler GMSİ vergisi ödeyecek. Peki, GMSİ hangi vergi dairesine verilir?


GMSİ vergisi ödeme yerleri şu şekilde sıralanıyor:

1.Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,

2.Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

3.Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebilir.


GMSİ ödemesi alan bankalar:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş....