05 / 05 / 2024

GMYF

GMYF

Sermaye Piyasası Kurumu tarafından 2014’te piyasaya sunulan Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tarafında hareketli günler yaşanıyor.

GMYF Haberi

GMYF

2017 özel sektör borçlanma araçları piyasası için hareketli başladı. Özel sektör tahvilleri (ÖST) tarafında istikrarlı bir şekilde büyüyen piyasada ihraç tutarları 2011 rakamlarının beş katma ulaştı. Öte yandan sektörde kısmen yeni olan kira sertifikaları ise temmuz ayında ilk defa özel sektör tarafından ihraç edildi. ÖST’lerin alternatifi olarak görülebilecek olan kira sertifikalarında yaşanan bu gelişme de doğal olarak sektörün geleceği için büyüme sinyalleri vermeye başladı.


2008 küresel krizinin ardından dünya çapında birçok ülkede ekonomiyi düzeltmek ve sermaye piyasalarını hareketlendirmek için önlemler alınmaya başlandı. Türkiye de bu önlem yarışında geri kalmadı. Özellikle krizin etkilerinin hafiflemeye başladığı 2011’de özel sektör tahvillerinde hem çeşitlilik hem de ihraç miktarı açısından hızlı gelişmeler yaşandı. Aynı yıl 82 özel sektör borçlanma aracı ihracının başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu...