30 / 04 / 2024

Göbeklitepe imar planı

Göbeklitepe imar planı

UNESCO’nun Paris merkezinde Göbeklitepe konferansı düzenlendi. 50’den fazla ülkenin temsilcisinin katıldığı konferansta dinler tarihini 12 bin yıl geriye götüren Şanlıurfa’daki arkeolojik alana ilginin artması için çalışılacağı kararı alındı.

Göbeklitepe'ye çevresel dokunuş!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygulanan çevre düzenleme projesinin tamamlanmasıyla ören yerine özel araç girişlerine izin verilmeyecek.

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Binali Yıldırım: Gündemimiz imar planı tadilatı olmayacak!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Ben eğer belediye başkanı olursam İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli konusu imar plan tadilatı olmayacak." diye açıklama yaptı. 

Pendik Güzelyalı imar planı askıda!

Pendik Güzelyalı Mahallesi, 2037, 2038, 4125, 4127 parsellerin bir kısmı ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Eyüpsultan Gümüşsuyu imar planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Gümüşsuyu Mahallesi, 38 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi imar planı askıda!

Güngören İlçesi, Mareşal Çakmak Mahallesi, 1358 ( Eski: 1117 ) ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı..

Maltepe Gülsuyu Uygulama İmar Planı askıda!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Gülsuyu Mahallesi, sınırları içerisinde yer alan bazı alanlara ilişkin imar planı Bakanlık tarafından onaylandı..

Pendik Gökçedere Deresi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kemiklidere Deresinin 1.yan kolu olan Gökçedere Deresi güzergahı ve dere koruma bantlarının revize edilmesine yönelik imar planı tadilatı askıya çıktı...

Kepez Göçerler Mahallesi'nin imar planı değişiyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine imar planı revizyonunun meclis sürecinin tamamlandığını ve parselasyonunu da mahallelinin istediği şekilde yapacağını dile getirdi. 

Güngören Gençosman Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi, 5 pafta, 11173 parsele ilişkin imar planı askıya çıktı..

Eyüpsultan Göktürk nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 126 ada, 1 ve 2 parseller 1291 parsel ve kadastral boşluğa ilişkin nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıktı..

Maltepe Gülsuyu imar planı askıya çıktı!

Maltepe İlçesi'ne bağlı Gülsuyu Mahallesi sınırları içerisindeki bazı parsellerin imar planı bugün askıya çıktı..

Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Güzelce Etabı imar planı itirazı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe Revizyon Nazım İmar Planı Güzelce Etabı'na ilişkin 1/5000 ölçekl nazım imar planı itirazı bugün askıya çıktı.

Göbeklitepe imar planı Haberi

Göbeklitepe imar planı

UNESCO’nun Paris merkezinde Göbeklitepe konferansı düzenlendi. 50’den fazla ülkenin temsilcisinin katıldığı konferansta dinler tarihini 12 bin yıl geriye götüren Şanlıurfa’daki arkeolojik alana ilginin artması için çalışılacağı kararı alındı.


MERKEZİ İstanbul’da bulunan Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği (TURKEY-ONE), UNESCO’nun Fransa’daki genel merkezinde ‘Göbeklitepe Neolitik Yerleşim Alanı; Dinin Doğuşu ve Medeniyetin Yükselişi’ temalı konferansa ev sahipliği yaptı. Paris’te düzenlenen konferansta konuşan ONE Derneği kurucusu ve Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası platformlarda Türkiye’nin görünürlük ve itibarının artmasına katkıda bulunacaklarını, Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe neolitik alanının bu yeni açılımda bir ilk olacağını vurguladı.


ŞİDDETE KARŞI KÜLTÜR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun da Göbeklitepe’nin dünyanın en eski neolitik yerleşim alanı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını hatırlattı. UNESCO nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin...