14 / 05 / 2024

Göçebe Mekanlar Sergisi ne zaman

Göçebe Mekanlar Sergisi ne zaman

Volkswagen Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre konut inşasında belirgin üç tip örnek bulunuyor. Bunlar örnek ev, çifte ev ve katmanlı ev olarak ayrıştırılıyor.

Salt Galata'da Göçebe Mekanlar Sergisi açıldı!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki Alman konut mimarisi ögelerini inceleyen sergi 17 Haziran’da SALT Galata’da açıldı.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor.

3600 ek gösterge kapsamında kimin maaşı kaç lira olacak?

Milyonlarca vatandaşın gözü merakla beklenen 3600 ek göstergede. Peki 3600 ek gösterge kapsamı nasıl genişleyecek? Öğretmen, polis, ebe, hemşire, imam hatip, şube müdürü maaşları ne kadar olacak? Kimin maaşı ne kadar artacak?

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Nilüfer Gölyazı Kültürevi hizmete açıldı!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin bir süredir bakım onarım çalışması yaptığı Gölyazı Kültürevi yenilenen şekliyle ziyaretçilerini ağırladı. Gölyazı Kültürevi’nde açılan mozaik sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Nef Özge Günaydın'ın 'Rhinos Back in Town' isimli sergisine sponsor oldu! 

Özge Günaydın'ın "Rhinos Back in Town" isimli kişisel sergisi 20 Mart Cuma günü, Nef’in ana sponsorluğunda sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Maslak-Masterpiece Hall’da 20 Nisan 2020'e kadar her gün 11:00-20:00 saatlerinde açık olacak...

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Beyoğlu'ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

Bir dönemin gözde mekanlarından Lale Plak kapandı. 65 yıldır Beyoğlu’nda açık olan baba yadigarı dükkanı boşaltırken Hakan Atala “Burası müzisyenlerin buluşma yeriydi, içim buruk” diye konuştu...

Arter'in Dolapdere'deki yeni binası 13 Eylül'de açılıyor!

Arter, "Saat Kaç?", "Kelimeler Pek Gereksiz", "Altan Gürman Retrospektif Sergisi", "Beyazımtırak", "Gizli Konferans", "Bir An İçin Durdu" ve "offroad, v.2" sergileriyle Dolapdere'deki yeni binasında sanatseverleri ağırlayacak...

Göçebe Mekanlar Sergisi ne zaman Haberi

Göçebe Mekanlar Sergisi ne zaman

Almanya’dan yurda ‘kesin dönüş’ yapmış ya da yılın belli bölümünü memleketlerinde geçirmeye meyilli son iki, hatta üç kuşaktan misafir işçilerin Türkiye’de bireysel niyet ve estetik anlayışları dahilinde inşa ettiği veya etmekte oldukları ‘özgün’ evlerdeki Alman konut mimarisi öğelerini inceleyen ‘Göçebe Mekânlar’ sergisi, 31 Temmuz’a dek SALT Galata’da izleniyor. Kaotik bir mimarlık laboratuvarı olarak Türkiye’nin çoklu ‘özçekim’ portresini ortaya koyan sergi, sanatçı Stefanie Bürkle, ekibi ve TU Berlin Mimarlık Enstitüsü’ndeki öğrencileri eşliğinde, Türkiye’ye dönüş yapmış ailelerin inşa ettiği veya yenilediği ev ve apartman dairelerinden oluşan 132 örneğin belgelenip, kataloglanmasına dayanıyor.


Video, harita


Sponsorluğunu Volkswagen Vakfı’nın yaptığı ve Almanya’da da bir dizi oturum ve sergiye konu olan araştırmanın sonunda, konut inşasında belirgin üç tip tanımlanmış. Örnek ev, çifte ev ve katmanlı ev olarak...