05 / 05 / 2024

göcek koyalarının ihalesine yürütmeyi durdurma kararı

göcek koyalarının ihalesine yürütmeyi durdurma kararı

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün koylarının ardından Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Nidapark Göcek ön satışta! Yeni proje!

Tahincioğlu Holding'in Nidapark Göcek projesi ön satışa çıktı. Projede 32 adet müstakil villaya yer veriliyor.

Nidapark Göcek ön talep topluyor! Göcek'in ilk markalı lüks konut projesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Tahincioğlu Holding, Göcek projesi için ön talep dönemini başlattı. Nidapark Göcek adıyla yükselecek projede 32 adet müstakil villa yer alıyor.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

İnşaat Mühendisi Güneş Apaydın vefat etti!

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mezunu Güneş Apaydın, 7 Kasım 2018 günü vefat etti. Merhum Apaydın'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. 

50 Güçlü Kadın CEO listesinde inşaattan 2 isim!

Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarının konuşmacı olarak katıldığı ve ödüllendirildiği ’50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi’ Conrad Otel’de yapıldı. 

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Şahan Gökbakar Göcek'ten 1 milyon Euro'ya ev alıyor!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ile eşi Selin Gökbakar Göcek'ten villa almak için kolları sıvadı. Çift geçtiğimiz gün 1 milyon Euro'luk 6 oda 1 salon villayı gezdi...

Gülay Yalçın İnşaat Turizm Tekstil Bilgisayar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Yalçın İnşaat Turizm Tekstil Bilgisayar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Yalçın tarafından kuruldu.

Gökhan Erün kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Gökhan Erün kimdir? Gökhan Erün, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Gökhan Erün, Yapı Kredi Koray GYO Başkanı oldu!

Gökhan Erün, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne ise Süleyman Yerçil seçildi.

Apartman görevlinizin haklarını biliyor musunuz?

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem bugünkü köşe yazısında apartman görevlisinin haklarını kaleme aldı. İşte o yazı...

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

göcek koyalarının ihalesine yürütmeyi durdurma kararı Haberi

göcek koyalarının ihalesine yürütmeyi durdurma kararı

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi, Sarsala mevkisindeki ormanlık alanda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün açmış olduğu ihalenin iptali için yaptığı müracaat sonucunda 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı aldı. İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, Orman İşletme Müdürlüğü'nce ihaleye çıkılamayacağını ileri sürülen Büyükşehir Belediyesi, gündemde olan Akbük koyu için de iptal başvurusu yaptı.


RAMAZAN ÇİL KAZANMIŞTI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "Göcek koyları" olarak bilinen Akbük ve Bedri Rahmi'yi (Taşyaka) 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala'yı ise 27 Mart'ta ihaleye çıkardı. Muğla'daki 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihaleye çıkmıştı. İnternetten...