28 / 04 / 2024

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ, Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını bitirdi. Suriye'den yasa dışı geçişlerin önlenmesi, sınırın daha güvenli hale getirilmesi için inşa edilen sınır duvarı Kilis'in Elbeyli ilçesi sınırında görüntülendi. 

TOKİ, 564 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırındaki duvarı bitirdikten sonra İran sınırında 144 kilometrelik sınır duvarının inşasına başladı. İran sınır duvarı da bitme aşamasına geldi.
 

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

 

Yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve terör olaylarına karşı sınır güvenliğimiz için inşa edilen duvar ile sınırımız iki yıl önceye göre daha güvenli hale geldi.

Sınır duvarının yanında, sınır hattı boyunca uzanan yol da yapıldı.  Mehmetçiğin devriye atmasına büyük kolaylık sağlayan yol 30-40 kilometrelik bir mesafede 15 dakika içerisinde devriye atılmasını sağlıyor.

Duvar, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyada üçüncü en uzun duvarı olma özelliğine sahip oldu. 


Kulekollar ile sınır daha güvenli

Güvenlik hattı projesi kapsamında güvenlik duvarının yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 15 metre yüksekliğinde ve 5 katlı 22 adet "kulekol" inşa edildi. Kulekollar Suriye ve İran sınırını kapsıyor. 


İran sınırına yeni duvar

 

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Hakkari Yüksekova'da Esendere Gümrük KapIsı ile Dolaylı Tepe arasındaki 43 kilometrelik hat üzerinde güvenlik duvarı inşa edeceklerini belirterek, "İran sınırımızın en önemli bölgesi olan ve yasa dışı geçişlerin yaşandığı bu hat üzerinde inşa edeceğimiz güvenlik duvarı ile teröristlerin ülkemize sızması ve kaçakçılık konusunda çok önemli tedbir alınmış olacaktır." dedi.


 


Geri Dön