29 / 04 / 2024

TOKİ, İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı!

TOKİ, İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırına dünyanın en uzun 3'üncü duvarını örüyor. TOKİ,  İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı. 




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  TOKİ  Başkanı Ergün Turan konu hakkında açıklama yaparken, TOKİ'nin sadece sosyal konut değil hastane, stadyum, okul gibi yapıları da inşa ettiğini sözlerine ekledi.

 

Bu yıl içerisinde Türkiye-Suriye sınırındaki duvarı ve duvardan daha önemli olan güvenlik yolunu inşa ettiklerini de sözlerine ekleyen Ergun Turan, İran sınırındaki duvar inşasının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

 

Turan, "Sınırda olağanüstü ve tehlikeli bir çalışma yapıyoruz. Mayınlı arazilerin olması ve diğer etkenler işimizi daha da zorlaştırıyor. Buna rağmen büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Beş ayrı etap halinde inşa ettiğimiz duvarın yarısını tamamladık. Ayrıca yolların yapımına da hızla devam ediyoruz." dedi.  Turan ayrıca 2018 yılının ilk 6 ayında sınır duvarının tamamlanacağını söyledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonunda TOKİ'nin çalışmaları ile terörden zarar gören yapıların yenilendiğini de vurgulayan Turan, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari ve ilçelerinde 25 bin konut inşa ettiklerini de aktardı. 


Geri Dön