29 / 04 / 2024

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Suriye sınırında 711 kilometrelik Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarının inşasını tamamladıklarını dile getirdi.

 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre güvenlik duvarının sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar bloklarla inşa edildiğini dile getiren ErgünTuran, "Ayrıca duvarların üzerlerine jiletli tel de çekildi. Duvarın arkasına devriye atmak için güvenlik yolu ve gözetleme kulesi inşa ettik. Duvar boyunca kurşungeçirmez camları bulunan 15 kapıda, en üst seviyede güvenlik sağlayan özel malzemeler kullandık" dedi. 

 

Turan, "Duvar ve yolun tamamı yerli, Türk firmaları tarafından inşa edildi. Ayrıca, Suriye'den yasadışı geçişlerin önlenmesi ve sınırımızın daha güvenli hale gelmesi için 15 metre yüksekliğinde ve 5 katlı kulekollar inşa ettik" açıklamasında bulundu. Suriye ve İran sınırını kapsayan güvenlik hattı projesi kapsamında güvenlik duvarının yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 22 adet Kulekol inşa ettiklerini belirten Turan, Kulekollar ile sınırımızın daha güvenli hale geldiğini söyledi. Kahraman askerlerimizin ihtiyaç duyduğu her şeyin Kulekol içerisinde yer alacağını vurgulayan Turan, "Kulekollar zemin ile beraber toplam beş kattan oluşacak. Gözetleme Kulekollarının zemin katında duş ve silahlık bulunmaktadır. Birinci kat ise sistem odası olarak tasarlandı. İçerisinde atış mazgalları ve kurşungeçirmez cam olacaktır. Yaşam katı olarak tasarladığımız ikinci katta fırın ve diğer ihtiyaçlar olup üçüncü kat da gözetleme katı olacaktır" diye açıklamalarda bulundu. 
 


Geri Dön