29 / 04 / 2024

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Suriye sınırında inşa edilen duvarın yüzde 93'ü tamamlandı. İran sınırındaki duvarın ise yüzde 55'i bitti.



Suriye sınırında yapılan güvenlik duvarı ve yolu tamamlanma aşamasına geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen duvarın yüzde 93'ü bitti.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, 564 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırı duvarının 538 kısmı kapatıldı. Sınırda, modüler Betonarme Prefabrik Duvar, sınır güvenlik ve devriye yolu, muhtelif sanat yapıları, köprü, yüksek güvenlikli kapı, gözetleme kuleleri bulunuyor.

Sınırda acil durumlarda Suriye tarafına geçmek için güvenlik duvarı yapıldı. TOKİ, özel olarak Kulekol ve yüksek güvenlikli kapılar inşa etti. Binadaki bütün camlar kurşun geçirmez, kapıların tamamı ise çelikten yapıldı.

K12 güvenlik düzeyinde olan kapılar, 7 bin ton ağırlığında bir aracın 80 kilometrelik hızla çarpmasına bile dereniyor. 5 metre genişliğinde ve 3.20 metre uzunluğunda olan kapıdan Suriye sınırında 44, İran sınırında ise 15 adet bulunuyor. 


Geri Dön