27 / 04 / 2024

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı inşa ettiği öğrenildi. Portakal’ın zamanında eleştirdiği İmar Barışı’ndan da yararlandığı ortaya çıktı...



Yılmaz Özdil ile ilgili kaçak villa skandalı gündemde konuşulmaya devam ederken, Özdil gibi yine algı operasyonlarıyla tanınan FOX TV'nin Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'ın da  İzmir  Seferihisar'daki lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için İmar Barışı'ndan yararlanan isimlerden biri olduğu belirlendi. Takvim'de yer alan habere göre; eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015 yılında satın alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da yararlanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu belirlendi.

Portakal, Yılmaz Özdil'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttırdığı da ileri sürüldü.

YASALARA AYKIRI YAPILAŞMA

Çiftin 'Torlak Çiftliği' adını verdikleri ve 2015'te yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmalar gerçekleştirildiği belirtildi. İmar Barışı Yasası için 2019'da sosyal medya hesabından "Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" şeklinde konuşan Portakal'ın, çiftlik evindeki kaçak yapılar için 2018'de zaman kaybetmeden imar affından yararlandığı öğrenildi. Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği tespit edildi. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 TL'den başladığı ileri sürüldü. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerini emlakçılar, en az 4 milyon TL civarında olduğunu belirtti.

Fatih Portakal ın Seferihisar daki çiftlik evine kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

'ŞU ANDA BÖYLE BİR YER BULAMAZSINIZ'

Seferihisar'da faaliyet gösteren Enter Emlak'ın sahibi Özay Öz, Portakal'ın çiftlik evinin yer aldığı bölgenin değerine vurgu yaparak, "Sığacık, Camirkebir gibi Seferihisar'da yer alan bu bölge gerçekten kıymetli arazilerin olduğu bir bölge. Şimdi böyle bir yer bulmanız çok zor. Camikebir Mahallesi'nde üzerinde yapı olan bu tür arazilerin metrekaresi en az 300-350 liradan başlıyor. Elektriği suyu bağlı böyle bir yapı en az 4 milyon liradan alıcı bulabilir" diye konuştu.

MEGA STAR TARKAN'IN DA ARAZİSİ BULUNUYOR

Akustik Emlak sahibi Atilla Akgün, imarlı arsalardaki kat izinlerinin de fiyatı artırdığına dikkat çekti. "Eğer 4 kat imar varsa metrekare fiyatı bin 500 liraya kadar çıkabilir" diyen Akgün, "Portakal ailesininki gibi bir çiftlik yapmak için kişinin İmar mevzuatındaki şartları yerine getirmesi ve ilgili kurumlardan belge alması gerekiyor. Seferihisar bölgesi ünlü isimler tarafından rağbet gören bir yer. Megastar Tarkan başta olmak üzere tanınmış isimlerin bu bölgede çiftlik evi yaptıkları arazileri var" şeklinde konuştu.

TARLA ÜZERİNE BİNA YAPTIRDI

İmar kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor fakat belli sınırlamalar dahilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5'den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi aşmaması, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.5 metreyi ve 2 katını geçmemesi gerekli. Yola ve parsel sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamak koşuluyla tarlaya ev inşaatı yapılabiliyor.

'AKLIMI SEVEYİM' DEDİ

Torlak Çiftliği'ne ait internet sitesinde Önce Sağlık başlığıyla kaleme aldığı yazısını paylaşan Fatih Portakal'ın, "Benim önceliğim çekirdek ailemin sağlığı. Yıllar önce iyi ki, sakin bir köşede bir toprak parçası edinmişiz. Gidip tasarrufumuzu gereksiz şeylere sahip olmak için yatırmamışız. Ne yalan diyeyim aklımı seviyorum. Üreten, bize sağlık bahşeden bu toprağın kıymetini koronalı günlerde daha çok idrak ediyoruz. Ve şükrediyoruz..." ifadelerine yer verdi. 

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Can Dündar 'Bodrum'daki villasını kaçak genişletti' iddiası!


Geri Dön