05 / 05 / 2024

TOKİ İran duvarını bahar aylarında tamamlayacak!

TOKİ İran duvarını bahar aylarında tamamlayacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Suriye sınırında yapmakta oldukları duvarın tamamlanmak üzere olduğunu, İran sınırındaki duvarın da bahar aylarında tamamlanacağını açıkladı. 



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör mağduru vatandaşlar için yapımı devam eden konutların büyük bir kısmının tamamlandığını açıkladı. 

 

TOKİ Başkanı Turan, Suriye sınırında yapılan güvenlik duvarı ve yolunun neredeyse bitmek üzere olduğunu son 50 kilometrelik bir sınırda çalışmanın devam ettiğini dile getirerek, “O da bizden kaynaklı değil, güvenlik gerekçeleriyle çalışmalar yavaş ilerliyor. Orası da şu anda tamamlanmak üzere. Sınır güvenlik yoluyla beraber büyük bir oranda teslim edilmiş durumda. Suriye sınırındaki güvenlik duvarı ve daha da önemlisi yolu bitti diyebiliriz, askeri birliklerimize teslim edildi” diye konuştu. 

 

Turan açıklamalarına şöyle devam etti, ''Şırnak, Yüksekova, Mardin ve Diyarbakır’da 25 bin konut sadece çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek. Bizim yine bu kapsamın dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 binlerce konutumuzun yapımı devam ediyor. Ama bu 25 bin konut çok önemli bir rakam. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. '' dedi. 
 


Geri Dön