11 / 05 / 2024

Kasra Meydan projesine 2014'ün ilk aylarında başlanacak!

Kasra Meydan projesine 2014'ün ilk aylarında başlanacak!

Habertürk Gazetesi'nin ekinde yer alan habere göre; Menderes Belediyesi, Özdere'nin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan önemli bir projeye imza atıyor. Kasra Meydan Projesi'nin çalışmalarına 2014'ün ilk aylarında başlanacak..



Menderes Belediyesi, Özdere'nin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan önemli bir 

projeye imza atıyor. Kasra Meydan Projesi'nin çalışmalarına 2014'ün ilk aylarında başlanacak Menderes Belediyesi, Özdere kent merkezinde 7 bin 718 metrekarelik bir yaşam alanını hayata geçiriyor. Projenin, hem Özdere'nin hem de bölgenin pek çok sosyal, kamusal ve ekonomik ihtiyacına yanıt vermesi planlandı. 

İyonlar döneminde "yüce tapınak" anlamında kullanılan "Kasra" adından esinlenerek belirlenen ismine, kentlerin en canlı yaşam alanları olan "meydanın" da eklenmesiyle ortaya çıkan Kasra Meydan Projesi'nde, bölge halkının samimi ve misafirperver yapısına uygun olarak çeşitli mimari akımlara atıflar yapan zengin çizgiler kullanılmasına özen gösterildi. 


YAŞAYAN BİR MEYDAN

Özdere'nin yıllık ve mevsimlik dinamiklerin göz önüne alındığı projenin, çevre mahallelerin de ihtiyacına cevap verecek nitelikte olmasına dikkat edildi. 

Çalışmalara 2014 yılının ilk aylarında başlanacak projede, ticari alanlar, belediye hizmet birimleri, sergi ve sunum alanları, toplantı salonları, kurs ve eğitim merkezleri, seyir terasları, engelli bireyler için yaşam alanları, 200 araçlık otopark ve 250 kişilik sığınak bulunuyor. Düzenlemelerde park ve yeşil alan çalışmaları, kesintisiz bisiklet, yaya ve engelli yürüyüş parkurları ve seyir terasları yer alıyor. 


518 metrekarelik bölümde, Semt Veznesi, danışma ve iletişim noktasının yanı sıra Menderes Belediyesi Zabıtası için de modern bir hizmet noktası oluşturuldu. Kasra Meydan'da üçü dubleks olmak üzere pek çok ticari alan yer alıyor. 


Özdere'nin sosyo kültürel yapısının dikkate alınarak hazırlanan projenin büyük bir kısmında sosyal etkinlik alanları oluşturuldu. Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Kasra Meydan Projesi ile yıllar boyunca görmezden gelinip ertelenmiş alt yapı, içme suyu, arıtma ve imar planı gibi birçok sorunun ortadan kalkmasıyla beraber Ege Bölgesi ve Türkiye turizminin en popüler çekim merkezlerinden biri olması yolunda ilerleyen Özdere'de üst yapı imalatlarının hız kazandığını dile getirdi. 


21 PROJEDEN BİRİ

Başkan Özgün, "Bu süreçte artık Özdere'ye daha çağdaş, daha modern ve turizme yakışır projelerle ihtiyaçlara cevap verme gayreti içerisindeyiz. Menderes Belediyesi sınırları içerisinde hali hazırda devam eden 21 projeden biri olan Kasra Meydan Projemiz, tıpkı diğer projelerimiz gibi yereldeki sorunların çözümlerine yönelik olarak, sosyo kültürel dokuya müdahale etmeden kendi dinamikleri içerisinde çözümlenmektedir. 

Proje ile turistlerin otelden dışarı çıkmasını cazip kılacak, yerli ve yabancı turistlerin Özdere kent yaşamına katılmasına olanak sağlayacak ve böylece yerel esnafında ekonomik etkinliğinin artmasına katkı sağlayacak önemli bir projedir" diye konuştu. 


Habertürk Gazetesi eki


Geri Dön