25 / 07 / 2024

menderes kasra meydan

menderes kasra meydan

Habertürk Gazetesi'nin ekinde yer alan habere göre; Menderes Belediyesi, Özdere'nin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan önemli bir projeye imza atıyor. Kasra Meydan Projesi'nin çalışmalarına 2014'ün ilk aylarında başlanacak..

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Cumhuriyet Meydanı ve Şarampol Projeleri’ndeki çalışmaları inceledi.

Antalya Kemer'e muhteşem meydan!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Kemer'e inşa edeceklerini yeni meydanın müjdesini verdi.

Menderes Bulgurca Meydanı 5 Kasım'da açılıyor!

İzmir'in Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi'ne kazandırılan Bulgurca Meydanı, 5 Kasım Cumartesi günü açılıyor

İzmir Gazipaşa'ya meydan geliyor!

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde meydan yapımı gerçekleştiriliyor.

Menderes Bulgurca'ya modern meydan!

Menderes Bulgurca Mahallesi'nde, meydan çalışmaları aralıksız devam ediyor. Modern meydan projesinin kısa sürede tamamlanması beklenirken, halı saha, muhtarlık binası ve amfi tiyatronun proje kapsamında hayata geçirileceği belirtildi.

Demre’ye Avrupai Meydan Projesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temeli atıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı da yapacaklarını açıkladı.

Bülent Soylu İzmir Menderes'e saray inşa edecek!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin Belediye eski Başkanı CHP’li Ergün Özgün’ün meydan projesini iptal etti. Söz konusu araziye, Selçuklu mimarisini örnek alarak Ak Saray’ın benzerini inşa etmek için çalışma başlattı.

Antalya Demre Meydanı cazibe merkezi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Meydanı’nda yapılacak düzenlemeyle Avrupai bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Türel, “Noel Baba Kilesi bölgesi ve Demre Meydanı artık yeni bir cazibe merkezi olacak.

Menderes Türel'den Fettah Temince'ye yanıt!

Menderes Türel'den Fettah Temince'ye yanıt geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel "Kent aydınlatılmasına katkı koyacak işadamları ve yatırımcılara sonuna kadar istedikleri sokak, meydan, bulvarı tahsis ederiz" dedi.

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı Projesi için referandum!

Antalya Büyükşehir Belediyesince EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı Projesi için 20 mahallede düzenlenen referandum devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oy verme işleminin sürdüğü belirtti...

Kasra Meydan projesine 2014'ün ilk aylarında başlanacak!

Habertürk Gazetesi'nin ekinde yer alan habere göre; Menderes Belediyesi, Özdere'nin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan önemli bir projeye imza atıyor. Kasra Meydan Projesi'nin çalışmalarına 2014'ün ilk aylarında başlanacak..

BTS İnşaat'tan Meydan Uskumruköy'de 315 bin dolara!

BTS İnşaat tarafından inşa edilen Meydan Uskumruköy'de konutların kaba inşaatı tamamlandı. Projede teslimler 2013 yılının Mart ayında yapılacak

İBB, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı ihalesini 18 Temmuz'da yapacak!

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Altgeçit ve Ortak Altyapı inşaatı yapım işi 18 Temmuz günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılıyor

menderes kasra meydan Haberi

menderes kasra meydan

Menderes Belediyesi, Özdere'nin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan önemli bir 

projeye imza atıyor. Kasra Meydan Projesi'nin çalışmalarına 2014'ün ilk aylarında başlanacak Menderes Belediyesi, Özdere kent merkezinde 7 bin 718 metrekarelik bir yaşam alanını hayata geçiriyor. Projenin, hem Özdere'nin hem de bölgenin pek çok sosyal, kamusal ve ekonomik ihtiyacına yanıt vermesi planlandı. 

İyonlar döneminde "yüce tapınak" anlamında kullanılan "Kasra" adından esinlenerek belirlenen ismine, kentlerin en canlı yaşam alanları olan "meydanın" da eklenmesiyle ortaya çıkan Kasra Meydan Projesi'nde, bölge halkının samimi ve misafirperver yapısına uygun olarak çeşitli mimari akımlara atıflar yapan zengin çizgiler kullanılmasına özen gösterildi. 


YAŞAYAN BİR MEYDAN

Özdere'nin yıllık ve mevsimlik dinamiklerin göz önüne alındığı projenin, çevre mahallelerin de ihtiyacına cevap verecek nitelikte olmasına dikkat edildi. 

Çalışmalara 2014 yılının ilk aylarında başlanacak projede, ticari...