25 / 07 / 2024

Suriye sınırındaki güvenlik duvarı

Suriye sınırındaki güvenlik duvarı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Vatandaşlar kiralara yüzde 25 zam sınırını geri istiyor: Ev sahipleri kafalarına göre zam yapmamalı!

1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırılan kiralara yüzde 25 zam sınırı gündemden düşmüyor. Vatandaşlar kiralara yüzde 25 zam sınırını geri istiyor. İşte ayrıntılar...

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Kirada yüzde 25 şartı kalkarsa, zam sınırı neye göre hesaplanır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktığında ne olacağını vatandaşlar merak ediyorlar. Bu kapsamda kira zamları nasıl olacak? Ev sahipleri ne kadar zam yapabilecekler?

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim giderek daha da uç boyutlara taşınırken, pek çok kişi de yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Suriye sınırındaki güvenlik duvarı Haberi

Suriye sınırındaki güvenlik duvarı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ, Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını bitirdi. Suriye'den yasa dışı geçişlerin önlenmesi, sınırın daha güvenli hale getirilmesi için inşa edilen sınır duvarı Kilis'in Elbeyli ilçesi sınırında görüntülendi. 

TOKİ, 564 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırındaki duvarı bitirdikten sonra İran sınırında 144 kilometrelik sınır duvarının inşasına başladı. İran sınır duvarı da bitme aşamasına geldi.
 

Yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve terör olaylarına karşı sınır güvenliğimiz için inşa edilen duvar ile sınırımız iki yıl önceye göre daha güvenli hale geldi.

Sınır duvarının yanında, sınır hattı boyunca uzanan yol da yapıldı.  Mehmetçiğin devriye atmasına büyük kolaylık sağlayan yol 30-40 kilometrelik bir mesafede 15 dakika içerisinde devriye atılmasını sağlıyor.

Duvar, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyada üçüncü en uzun...