07 / 05 / 2024

Göcek Koylarına durdurma kararı

Göcek Koylarına durdurma kararı

Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Sarsala koyunda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün yürüttüğü ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, "yürütmenin durdurulması" kararı verdi.

Güvenli liman altına talep artıyor! Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Yatırımcıların 'güvenli liman' olarak gördüğü altına talep her geçen gün artıyor.  Altın fiyatları her geçen gün yükselirken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Green Go Göcek satışta! Tapu hemen teslim yeni proje!

D Grup tarafından Muğla Göcek'te hayata geçen Green Go Göcek projesi satışa çıktı. Projede 45 adet bağımsız bölüm bulunuyor. İşte fiyat listesi...

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Dolar için gözler yarına çevrildi! Nefesler kesildi! Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacak. Dolar için gözler yarına çevrilirken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat...

Çiftçiler isyanda! Gübre fiyatlarına zam üstüne zam!  İşte güncel gübre fiyat listesi

Çiftçiler geçen yıldan beri artan gübre fiyatlarından şikayetçiyken gübre fiyatlarına yeniden zam geldi. İşte güncel gübre fiyatları...

Gümüş fiyatlarını gören şaşkına döndü! Gümüş yükselecek mi, düşecek mi? Talep patladı, peş peşe açıklandı!

Geçtiğimiz hafta, Uluslararası bir ticaret izleme raporuna göre, dünyanın gümüş açığına yöneldiğine dikkat çekildi. Peki gümüş fiyatlarını neler bekliyor? Gümüş fiyatları yükselecek mi? İşte yatırımcıların ve elinde gümüş olanların merak ettiği o soruların yanıtları...

Asgari ücrette gözler yarına çevrildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya geliyor. Asgari ücret zammına ilişkin çalışma takviminin bu toplantıda netleşmesi bekleniyor.

Gıda fiyatlarına yeni zamlar kapıda! Buğday, gübre, ayçiçeği, mısır ve arpada kötü günler geliyor...

Rusya’nın, Ukrayna hububatını dünya pazarına ulaştıran Karadeniz tahıl anlaşmasını askıya aldığını açıklaması Türkiye’de gıda fiyatlarına yeni zamlara neden olabilir. İşte ayrıntılar...

Gümüş için ''11 TL seviyesinin altına sarkmasına ihtimal vermiyorum'' diyen İslam Memiş'ten net açıklama geldi

Gümüş fiyatlarının zirve seviyelere yükselmesi ile yatırımcılar gümüş fiyatlarına odaklandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını araştıran yatırımcılar için İslam Memiş, ''11 TL'nin altına sarkmasına ihtimal vermiyorum'' diyerek yatırımcıları uyardı.

Halbank'tan paraya ihtiyacı olanlar için güzel hareket! Sadece hesabınız yeterli, 3 gün detayına dikkat...

Halkbank tarafından bankadan hesabı olan vatandaşlara yönelik önemli bir kampanya hayata geçirildi. Kampanyanın detaylarına birlikte göz atalım.

Nidapark Göcek fiyat listesi 2022 Eylül!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tahincioğlu Gayrimenkul'ün Nidapark Göcek projesindeki konutların fiyatları merak ediliyor. İşte Nidapark Göcek fiyat listesi 2022 Eylül!

''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” diyen İslam Memiş'ten şok gümüş yorumu

Altın fiyatları değer kaybederken yatırımcıları uyaran İslam Memiş ''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” dedi.

Göcek Koylarına durdurma kararı Haberi

Göcek Koylarına durdurma kararı

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Göcek koylarından Sarsala koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.


Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Sarsala mevkisindeki koyda yapılacak tesislerin 29 yıllığına kiralanması için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.


Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin, ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.


Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başvuru ile Taşyaka mevkisinde ve dün açıklanan karar ile Göbün mevkisinde yapılacak tesislerin ihalesinin yürütmesi durdurulmuştu. İl Özel İdaresine tanınan hakların Muğla Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı gerekçesiyle iptal ve yürütmenin durdurulmasını istemiştik. Gündemde olan Akbük koyu için de iptal başvurusu yapıldı, karar...