05 / 05 / 2024

Göcek koylarının ihalesi tartışma çıkardı

Göcek koylarının ihalesi tartışma çıkardı

Göcek’in Akbük, Taşyaka (Bedri Rahmi), Göbün ve Küçük Sarsala koylarının yeniden ihaleye çıkacak olması tartışma yarattı. Bakanlık koyları 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Nidapark Göcek satışta! Marina ve koyların yakınında 32 özel villa!

Tahincioğlu Holding'in merakla beklenen Nidapark Göcek projesinde satışlar başladı. Projede 32 adet müstakil villa yer alıyor. İşte Nidapark Göcek detayları...

Nidapark Göcek ön satışta! Yeni proje!

Tahincioğlu Holding'in Nidapark Göcek projesi ön satışa çıktı. Projede 32 adet müstakil villaya yer veriliyor.

Nidapark Göcek ön talep topluyor! Göcek'in ilk markalı lüks konut projesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Tahincioğlu Holding, Göcek projesi için ön talep dönemini başlattı. Nidapark Göcek adıyla yükselecek projede 32 adet müstakil villa yer alıyor.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Muğla Göcek'te SİT alanında yapılan inşaata tepki!

Göcek Turizm ve Kültür Derneği, Göcek'te, doğal güzelliğini hâlâ koruyabilmiş koyların rant peşindeki şirketler tarafından işgal edildiğini belirtti.

İzmir deprem konutlarının ihalesi Mart'ta!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Yatay mimariye göre inşa edilecek deprem konutlarının ihalesi Mart ayında yapılacak. 

Alaçatı Havalimanı'nın ihalesi yarın!

Turizmin gözde yerlerinden Çeşme Alaçatı'yı cazibe merkezi haline getirecek havalimanının ihalesi yarın yapılacak...

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi. ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Çok üzüldük" dedi. 

Bursa Yunuseli Viyadüğü'nün ihalesi 16 Ekim'de!

Bursa Yıldırım yönünden gelen araçları Paşa Çiftliği kenarından Yunuseli Kanalı’na bağlayacak Yunuseli viyadüğünün ihalesi 16 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Güzelyurt Sosyal Konutları'nın ihalesi tamam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güzelyurt Sosyal Konutlarının ihalesi gerçekleşti. 11 bloklu Güzelyurt Sosyal Konutları'nda en düşük muhammen bedeli 100 bin TL.

Ordu Çaybaşı Kent Meydanı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaybaşı'na yapılacak olan modern kent meydanının ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Göcek koylarının ihalesi tartışma çıkardı Haberi

Göcek koylarının ihalesi tartışma çıkardı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 29 yıllığına kiralığa çıkardığı Muğla Göcek’teki dört koyun ihalesi geçen Mart’ta tamamlanmış ancak açılan iptal davaları sonucu yürütmeyi durdurma kararları alınmıştı. Yürütmeyi durdurma kararlarının da durdurulduğu öğrenilirken Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4 koyu 10 yıllığına kiraya vermek üzere yeniden ihaleye çıktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada yeni ihale süreciyle ilgili hukuki girişimleri sürdüreceklerinin altını çizerek, “Yetki ve sorumluluğu kamu adına ilgili mevzuatla bize verilmiş olan, korunması gereken tüm koylarımız ve ormanlarımız üzerinde yapılmak istenen bu işlemler için bugüne dek tüm hukuki girişimlerde bulunulmuş ve bulunulmaya devam edilecektir” diye belirtti.


Çevrecilerin avukatı Berna Ulutaş ise, Büyükşehir Belediyesi’nin itirazıyla yürütmeyi durdurma kararı çıktıktan sonra hiçbir ilerleme olmadığını vurguladı. Ulutaş, “Adeta bir sessizlik hakim. Şu anda bir...