05 / 05 / 2024

gök medrese nerede

gök medrese nerede

Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Sivas'taki Tarihi Gök Medrese yeniden restore edilecek!

1271 yılında Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılan tarihi Gök Medrese 736 yıllık geçmişe sahip. Yıllardır yanlış restorasyonlar nedeniyle kaderine terk edilen Gök Medrese için Vakıflar Bölge Müdürlüğü kolları sıvadı...

Beyaz eşyalarda en büyük indirimler nerede? 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sezon kampanyalarına göre beyaz eşyalarda en büyük indirimlerin nerede olduğuna baktık. İşte kampanyalı beyaz eşyalar ve fiyatları...

Sivas'taki Gök Medrese hizmete açılmaya hazırlanıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

TOKİ Zonguldak Gökçebey kurası nerede?

Çekiliş listesinin açıklandığı projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Peki TOKİ Zonguldak Gökçebey kurası nerede?

Referans Güneşli nerede?

Dairelerin 1+1'den 4,5+1'e kadar farklılık gösteren proje Kiler GYO tarafından hayata geçiriliyor. Projedeki daire büyüklükleri 57 metrekareden başlangıç gösteriyor. Peki Referans Güneşli nerede?

Vira İstanbul Gül Proje nerede?

Toplam 1.155 adet konut ve 38 adet cadde mağazanın yer aldığı projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Peki Vira İstanbul Gül Proje nerede?

Fikirtepe Evim Kadıköy nerede?

Fikirtepe Evim Kadıköy nerede sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 3 etaptan meydana gelen Fikirtepe Evim Kadıköy projesinde daire fiyatları 350 bin 418 liradan başlangıç gösteriyor...

Pırlanta Göztepe Rezidans nerede?

1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire tiplerinden oluşan Pırlanta Göztepe Rezidans "Kadıköy'ün kalbinde yükselen ayrıcalık" sloganıyla yükseliyor. Pırlanta Göztepe Rezidans nerede sorusunun cevabı haberimizde bulunuyor.

G-Yoo Rezidans nerede?

721 satılık dairenin yer aldığı G-Yoo İnspired by Starck projesinin satış süreci devam ediyor. G - Yoo Rezidans nerede sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

İttifak İnşaat Sağlık Kent nerede?

İttifak İnşaat Sağlık Kent nerede sorusunun yanıtı Büyükçekmece Kültürpark'a, TÜYAP'a yakın, Beylikdüzü ve Gürpınar'da AVM'ye komşu konumda, Bakırköy-Beylikdüzü metro hattına 2 dakika mesafede olarak belirlendi.

Larus Loft Göktürk nerede? 24 ay 0 faizle!

Larus Loft Göktürk nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı'nın eski projesi Larus Palas'ın karşısında yükselen Larus Loft'un tanıtımı ise henüz yapılmadı

Ala Güneşli nerede?

Ala Güneşli nerede sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından tasarlanan Mar Yapı Ala Güneşli projesi 65 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Anka Yapı Evim Kadıköy nerede?

Anka Yapı Evim Kadıköy nerede sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Evim Kadıköy projesinde dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin 300 TL' den başlangıç gösteriyor

gök medrese nerede Haberi

gök medrese nerede

Sivas'ta, Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında yaptırılan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Salih Ayhan, Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan ve ismini üzerinde bulunan mavi çinilerden alan, 749 yıllık Gök Medrese'de devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gök Medrese'nin Sivas'ın incisi olduğunu dile getiren Ayhan, restorasyonu büyük ölçüde tamamlanan tarihi eserin kısa zamanda hizmete açılacağını belirtti.

Gök Medrese'de ufak detayların yapıldığını dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:

"Çinilerin ufak bir işi kaldı. Vakıf müzesi yapılması için ihale yapılmıştı. Bunda da nihai konuya geldik. Müze ile tarihi eserimiz daha da anlamlı hale geldi. Sivas'ımızın müzeler şehri olması noktasında burası adeta lokomotif olacak. Bölgesiyle, konumuyla, binanın yapısıyla ve...