04 / 05 / 2024

Gökçekin Güvenparkı yenileme projesini ciddiye alınmadı

Gökçekin Güvenparkı yenileme projesini ciddiye alınmadı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Güvenpark’ın yenilenmesi kapsamında, odalara proje çizmeleri konusundaki daveti için, “Yaptığı çağrıyı ciddiye almıyoruz” dedi.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Depremin sembolü olarak gösteriliyordu! Antakya'daki o bina da yıkıldı!

Depremin sembolü olarak gösterilen, 15 yıl önce ‘karbon fiberle'' güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verildi. 

İstanbullulara kötü haber! Megakentin göbeğindeki o yol 15 gün kapatılacak! İşte ayrıntılar... 

İstanbullulara kötü haber geldi. Megakentin göbeğinde İSKİ tarafından başlatılan içme suyu hattı yenileme çalışması nedeniyle o yol 15 gün kapalı kalacak. İşte ayrıntılar...

Maliyetler tavan yaptı. Bu kış çetin geçecek

Ağustos ve Aralık döneminde Hazine, bankacılık ve banka dışı sektörün 22-23 milyar dolar seviyesinde dış borcun, taksitlerle ödenerek belli bir zaman sonunda sıfırlanması bulunuyor. Bankacılık sektöründe yenileme oranları %90’larda seyrederken tüm borcun yeniden çevrilmesi 5-6 milyar dolarlık ek mal

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Laliberta Turizm Organizasyon Taşımacılık Otomotiv Gıda Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Laliberta Turizm Organizasyon Taşımacılık Otomotiv Gıda Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ekin Güneş elbuğa taarfından kuruldu.

TOKİ Burdur Gölhisar Sulaması Yenileme 2 Kısım İnşaatı ihalesi yarın!

Burdur Gölhisar Sulaması Yenileme 2. Kısım İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Ekrem İmamoğlu'ndan otogar müjdesi!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş yıllardaki metruk haliyle vatandaşların korkulu rüyası haline gelen Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yenileme çalışmalarını yerinde denetledi.

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Gökçekin Güvenparkı yenileme projesini ciddiye alınmadı Haberi

Gökçekin Güvenparkı yenileme projesini ciddiye alınmadı

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için ‘Kent Düşleri’ adlı fikir proje yarışmasının basın toplantısında konuşan Candan, gazetecilerin, Gökçek’in Güvenpark’la ilgili odalara çağrısı olduğunu hatırlatması üzerine şu açıklamalarda bulundu:


ÖNCE YERİNİ DOLDURSUN

“Melih Gökçek’in 22 yıldır bilimsellikten uzak bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önce görevini yapmasını bekliyoruz. Her yağmurda her tarafı göle çevrilen Ankara için görevini yapsın. Yazılı olarak ve basın aracılığıyla yaptığı çağrıyı ciddiye almıyoruz. Önce Ankapark’taki milyarlık oyuncaklarından vazgeçsin, kaçak Saray’ı mühürlesin, halktan özür dilesin, 1 metre metro yapamamasının cevabını versin. Ondan sonra dikkate alır mıyız, ciddiye alır mıyız almaz mıyız karar verebiliriz. Gökçek önce yerini doldursun.”


SAMİMİYETSİZ BULUYORUZ

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan ise, “Bir kentin tarihsel dokusunu hiçe sayan, bilim ve teknikten uzak verilerle çalışan biri, Mimarlar Odası’nın...