12 / 05 / 2024

Gökhan Avcıoğlu kentsel dönüşüm

Gökhan Avcıoğlu kentsel dönüşüm

Büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin yenilenmesi projesinde görev alan mimarlardan biri olan Mimar Gökhan Avcıoğlu, büyükelçiliklerin yenilenme projeleri gibi kentsel dönüşümde de mimarların görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi...

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Mien İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mien İnşaat Anonim Şirketi buıgün Ataşehir'de Gökhan Bektaşoğlu tarafından kuruldu.

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Osman Demir tarafından kuruldu.

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

İbrahim ve Pınar Görücüoğlu'nun 7 senelik villa davasında yeni gelişme!

İş insanı Orhan Görücüoğlu'nun çocukları İbrahim ve Pınar Görücüoğlu 25 milyon liralık lüks tripleks villa yüzünden akrabaları Şeniz Bentürk ile girdiği hukuk savaşında yeni gerçekler gün yüzüne çıktı.

Mustafa Palancıoğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi ilçe yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştiren toplantıda bir araya geldi. Palancıoğlu, "Kentsel dönüşüm kapsamında 1034 daire ve 60 dükkanı hak sahibine teslim ettik" dedi.

Globa Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Globa Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile  Celal Gökhan Avcıoğlu tarafından kuruldu.

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Gürol Konyalıoğlu, Vakıf GYO'dan ayrıldı!

Vakıf GYO yönetim kurulu üyelerinden Gürol Konyalıoğlu görevinden ayrıldı. Yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere Sayın Dursun Baştürk yönetim kurulu üyeliğine atanacak.

Gürkan Yacıoğlu: İnşaatlar mühendislik normlarına göre yapılmalı!

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği ile düzenlenen basın toplantısında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yacıoğlu, 'İnşaatlar, mühendislik normlarına göre yapılmalı'' diye konuştu.

Dünya mimarisinde nasıl bir trend var?

Yurt içi ve yurt dışında yüksek ölçekli projelerin mimarı olan Gökhan Avcıoğlu, gelişmekte olan ülkelere ayrıca önem veriyor.

Mimarlar, ekonomiye müteahhitlerin 10 katı değer katacak!

Global Architectural Development (GAD) Mimarlık kurucusu Gökhan Avcıoğlu, yaptığı açıklamada,"Türkiye'de mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak." dedi.

Gökhan Avcıoğlu kentsel dönüşüm Haberi

Gökhan Avcıoğlu kentsel dönüşüm

Dışişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde hayata geçen, büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin yenilenmesi projesinde Türkiye'den mimarlar görevlendirildi. Kiev Büyükelçiliği'nin tasarımını Mimar Gökhan Avcıoğlu üstlendi. 

Avcıoğlu, "Kiev'de 100-125 kişilik bir büyükelçilik yapacağız. Ruhsat ve izinleri alıyoruz. Çağdaş ve küresel bir bina yapacağız. İçerisinde toplantı odaları, sergi alanları bulunacak" dedi. 


Dışişleri Bakanlığı'nın tutumunun kentsel dönüşümde de örnek alınması gerektiğini savunan Avcıoğlu, "Biz mimarlar desteğe hazırız" dedi. Malpler'deki otel projesini 2014 sonunda bitireceklerini kaydeden Avcıoğlu, gelecek yıl Küba'da yenileme projesine başlayacaklarını söyledi. 


'İSTANBUL BU YÜKLE ACI ÇEKİYOR'

İstanbul'da vatandaşların ortalama 8 senede bir konut değiştirdiğini kaydeden Avcıoğlu, "Bu çok düşük bir rakam, ihtiyaçlara göre büyükşehirde en az 30 yıl oturmak gerek. Bu şehrin çok büyük yükü var. İstanbul bu yükü kaldıramaz, istanbul'un merkez olmaktan çıkması lazım. Şehir acı çekiyor" diye...