08 / 05 / 2024

gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açılışı ne zaman

gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açılışı ne zaman

Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin prestij projelerinden birisi daha hizmete giriyor. Sayfaları açılan bir kitaptan esinlenerek tasarlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, 15 Mart Cumartesi Günü saat 12:30’da yapılacak bir törenle hizmete açılıyor...

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Kazakistan'daki Hoca Ahmet Yesevi Camii 17 Nisan'da açılacak!

Türkiye Diyanet Vakfınca Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevi adına yaptırılan cami ve külliye, 17 Nisan'da ibadete açılacak. Türkistan'da bulunan Türk-Kazak Üniversitesi yerleşkesi yanına yaptırılacak caminin temeli de 17 Nisan'da atılacak.

Gölbaşı İncek imar planı değişikliği askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi İncek 111434 ada 1 parsel ve 146 ada 6 parselde 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklikleri dün askıya çıkarıldı...

Gölbaşı Belediyesi kaçak yapılaşmanın önüne geçecek!

Gölbaşı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Gölbaşı’nda kaçak yapılara mücadele etmek için hızlı bir çalışma başlattı. Gölbaşı Belediyesi'nin resmi kurumlar ile düzenlediği toplantıda kaçak yapılara karşı mücadele ortak karar alındı.

Gölbaşı Kızılcaşar imar planı değişikliği askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi 650 nolu kadastro parseli ve çevresine ait 1/ 1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Gölbaşı Cimşit Köyü imar planı değişikliği askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Mart'ta onaylanan Gölbaşı ilçesine bağlı Cimşit Mahallesi 116924/1 nolu parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği dün askıya çıkarıldı...

Reysaş GYO Gölbaşı'ndan 1 milyon 670 bin TL'ye arsa aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Gölbaşı Oğulbey Mahallesi'ndeki 15 bin 905 metrekarelik arsayı 1 milyon 670 bin 750 TL'ye satın aldı.

Aselsan Gölbaşı tesisinin açılış töreni gerçekleşti!

Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; yeni Türkiye'nin gücü ortaya çıkarılacak. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 350 bin m2 alan üzerine kuruldu.

Manisa Gölbaşı’nın isale ve terfi hatları yenileniyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Gölbaşı mahallesinde içme suyu isale ve terfi hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yenileme kapsamına alınan mahallenin borularının değişmesi sonucu daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu kullanacağı belirt

Gölbaşı Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni binasına taşınıyor!

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çalışmalarını yeni hizmet binasında sürdürecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bundan böyle sera ve üretim hizmetlerini gerçekleştirdiği alanda hizmet vermeye devam edecek.

Gölbaşı Hasvak Hastanesi'ne ek bina inşa edilecek!

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Hasvak Hastanesi’nin Gölbaşı’na artık yetersiz olduğunu ve ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi..

Gölbaşı Hasvak Hastanesine ek bina yapılacak!

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, kaymakamlıkta basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Gölbaşı Hasvak Hastanesi'nin artık yetersiz kaldığını, ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açılışı ne zaman Haberi

gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi açılışı ne zaman


Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin açılışıyla ilgili olarak, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: “İlçemize değer ve prestij kazandıracak kültür merkezimizin açılışına Ankaralı ve Gölbaşılı tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.


Şafak Mahallesi’nde inşa edilen ve görünümüyle sayfaları açılan bir kitaba benzeyen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, salonları ve dinlenme alanlarıyla, vatandaşlara sosyal ve kültürel faaliyetler için hizmet sunacak. Kültür merkezinin, tasarımıyla Ankara’ya da örnek bir merkez olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yakup Odabaşı, şunları söyledi:


“Modern mimari tasarımı ile Gölbaşımıza prestij kazandıracak olan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için salonları, kütüphanesi ve açık teraslarıyla hizmet verecek. Kültür merkezimiz, konumu itibariyle Gölbaşılı vatandaşlarımız için bir seyir terası görevi de görecek.”


Sayfaları açılan bir kitap şeklinde tasarlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, toplam...