07 / 05 / 2024

Gölbaşı mimar sinan mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi

Gölbaşı mimar sinan mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi

ADIYAMAN Gölbaşı Mimar Sinan Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. Gölbaşı Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 hektarlık alan içerisinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi yeniden inşa etmeye başlayacağını söyledi.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye kararına tepki!

İstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın, 26 Haziran’da boşaltılacağıyla ilgili kararın ardından üniversiteye destek geldi. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne tahliye kararı!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için hemen yanıbaşındaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na "Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın" diye talimat gitti.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi'ne sağlık merkezi geliyor!

İBB Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Sağlık Merkezi İnşaatı ihalesi 5 Mart 2018 Pazartesi günü yapılacak. 

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletiliyor!

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

Mimar Sinan'ın sergisi Tophana'de açıldı!

UNESCO, Dünya Miras Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kiptaş'ın işbirliğinde Tophane-i Amire'de düzenlenen Mimar Sinan sergisi açıldı.

İşte Mimar Sinan'ın muhteşem 10 camisi!

Mimar Sinan 99 yıllık ömrüne 95’i cami olmak üzere 375 eser sığdırdı. Akustiği, mimarisi, çinileri, hat yazıları, taşıdığı anlamlar ve manevi havası ile Ramazanda mutlaka gidilip görülmesi gereken 10 Mimar Sinan camisi.

Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı yarışmasında ödüller dağıtıldı!

Parktepe Evleri’nin düzenlediği “Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı-Anadolu’nun Mimari Desenleri” fotoğraf yarışmasının sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

Gölbaşı mimar sinan mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi Haberi

Gölbaşı mimar sinan mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Mimar Sinan Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. 


Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, şehir estetiğine uygun, daha sağlam, güvenli ve yaşanabilir binaların inşa edilmesi için çalışan Gölbaşı Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 hektarlık alan içerisinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi yeniden inşa etmeye başlayacağını söyledi.


Kentsel dönüşüm çerçevesinde konut ve iş merkezi inşaatına başlayacağını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, "İlçemiz Mimar Sinan Mahallesi afet evlerinde yapmayı planladığımız kentsel dönüşüm ile hem estetik olarak hem de yaşanabilirlik olarak Türkiye'de örnek teşkil edecek bir mimari yapmayı planlıyoruz. Sizlerin daha rahat bir ortamda yaşamanız sosyal ve kültürel alanlar ile afet evlerini Türkiye de örnek olacak şekilde tasarımlamak istiyoruz. Yapmayı planladığımız kentsel dönüşüm ile birçok sosyal aktiviteyi çevre illere gitmeden bulunmuş...