03 / 05 / 2024

Gölcük Orman İşletme Müdürü

Gölcük Orman İşletme Müdürü

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü, imar affını fırsat bilerek ormanda kaçak yapı gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele ediyor...

Gölcük'te imar affı suistimaliyle mücadele!

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü, imar affını fırsat bilerek ormanda kaçak yapı gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele ediyor...

Gölcük Tabiat Parkı'na 25 orman köşkü inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na hiç ağaç kesilmeden 25 orman köşkü yapılıyor. 

Veysel Eroğlu'ndan Gölcük Tabiat Parkı ihalesi açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, "Planı onaylandı, nerede ne yapılacağı belli ancak rekabet şartları sağlanmadığı için belediye iptal etti" dedi. 

Gölcük Tabiat Parkı imara açılmıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nda herhangi bir şekilde tatil köyü gibi bir yapılaşmanın söz konusu olmadığı ve imara açılmadığı belirtildi.

Gölcük Sevgi Yolu caddesi genişletiliyor!

Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi Sevgi Yolu Caddesi güzerhında yol genişletme çalışmalarına sürdürüyor.

Gölcük Örcün yolu genişletiliyor!

Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Değirmendere'den Örcün Köyü ile Sultan Baba Türbesi?ne gidilen yol olan Örcün yolunda genişletme çalışmalarına başladı.

Gölcük Panayır mahallesinin altyapısı yenileniyor!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin kırsal kesiminde yer alan ve doğası ile dikkat çeken Yazlık Panayır Mahallesinin sağlıklı atıksu altyapısına kavuşması için çalışmalara başlanıldı.

Gölcük'te 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okul inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gölcük'te bu yıl yaklaşık 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okulu eğitime kazandırıyoruz. Böylece, 1999 depreminden sonra ilçedeki bütün okullarımızı yenilemiş olacağız" dedi.

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

İzmir Asarlık Gölcük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlamalı!

Menemen'in Sesi Gazetesi muhtarlarla başladığı “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz'i Menemen Medya Merkezi'nde ağırladı. Görceğiz, Asarlık Gölcük Mahallesi'nde dönüşümün başlaması gerektiğini belitti.

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Gölcük Yaylası Rekreasyon Alanı için çalışmalar başlıyor!

Ödemiş Belediyesi'nce başlatılan Gölcük Yaylası 1. Etap Rekreasyon Projesi'ne mevsimsel nedenlerle çalışmalara ara verilirken çalışmaların hava koşullarının elverişli hale gelişinin ardından hız kazanması bekleniyor.

Gölcük Mahalle Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Haberi

Gölcük Orman İşletme Müdürü

İmar affını fırsat bilerek ormanda kaçak yapı gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele başlatan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, Aanadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasanın 169. maddesi ve Orman Kanunu'nun 2. maddesine göre orman sınırlarında hiçbir suretle daraltma yapılamayacağını anımsattı.

Hamdi Kaptanoğlu, "Son zamanlarda imar affı bahanesi ile orman alanlarında kaçak yapılaşmaların ve yerleşmelerinin arttığı tespit edilmiştir. Öncelikle iyi bilinmelidir ki devlet ormanları hiçbir şekilde imar affının konusu değildir, olamaz. Bu husus ve imar mevzuatı hükümleri tarafımızdan tüm Kaymakamlıklara ve Belediyelerimize bildirilmiş ve böylece vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır." ifadelerini kullandı. 

Orman alanlarında usulsüz yapılan kaçak yapı ve tesislere müdahale ettiklerini belirten Kaptanoğlu, "Yine İzmit İşletme Müdürlüğümüzce Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirilen 32 yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir. Tüm kamunun ortak malı olarak anayasal güvence altına alınan...