25 / 05 / 2024

Golden River Termalkent

Golden River Termalkent

Emlak vergisi, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında, gayrimenkullerin kayıtlı olduğu belediyelere ödeniyor. Peki indirimli emlak vergisinden kimler yararlanabiliyor? İşte emlak vergisinde muafiyer şartları...

Emlakçılığa bir standart getirilmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Koksal Ünal, tapu harcının yüzde 4’ten yüzde 2’ye indirilmesinin sektörü canlandıracak çok önemli bir hamle; ancak tek başına yetersiz olduğunu bildirdi.

Kentsel dönüşümde emlak vergisi indirimi!

Büyükşehirlerin yüzünü değiştiren kentsel dönüşümde en çok gündeme gelen konulardan biri de vergi düzenlemeleri. Hakan Orhan, kentsel dönüşüm kapsamında olan gayrimenkullerin emlak vergilerinin indirimli ödenebileceğini hatırlattı.

Emlak vergisinde sakatlık indirimi!

Emlak vergisi ödemelerinde bazı mükellefler vergiden muaf tutulabiliyor. Vergi muafiyetinden geliri olmayan tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisinde sakatlık indirimi var mı?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide kimi taşınmazlar için vergi indirimli uygulanabiliyor. Peki, emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisinde indirim nasıl gerçekleşir?

1319 sayılı Kanun gereğince, emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenen bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi indirimli olarak ödenir mi? Emlak vergisinde indirim nasıl gerçekleşir?

Emlak vergisi indirimli ödeme koşulları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeme koşulları arasında "indirimli ödeme" seçeneği de bulunuyor. İşte emlak vergisi indirimli ödeme koşulları bu haberde...

Emlak vergisi tek mesken indirimi!

Emlak vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, emlak vergisinde yapılan indirimler arasında tek mesken indirimi bulunuyor. Emlak vergisi tek mesken indirimi için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor...

Emlak vergileri yeni yılda nasıl olacak

Maliye Bakanlığı'nın emlak vergisi ile ilgili olarak 2012 yılı değişiklikleri belli oldu

Golden Sands Turizm İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Golden Sands Turizm İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Ali Beyatlı ve Mustafa Beyatlı ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Mart'ta Beşiktaş, Akat Mahallesi, Hare Sokak'ta kuruldu.

Kocaeli kentsel tasarımı Golden City Awards'dan ödül aldı!

Kocaeli Büyükşehir'e "En İyi Akıllı Kent Teknolojisi" ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışma olan Golden City Awards'dan ödül aldı.

Golden City Awards 2016 ödülleri sahiplerini buldu!

Geçtiğimiz gün dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışması olarak karşımıza çıkan ‘Golden City Awards 2016' yarışmanın kazananları belli oldu.

Bağcılar Belediyesi’ne Golden City Awards'tan 3 ödül!

Golden City Awards’ın düzenlediği yarışmada Bağcılar Belediyesi En İyi Engelliler İçin Yaşam Alanı Gelişim Projesi, En İyi İletişim Projesi ve En İyi Akıllı Teknolojisi Projesi kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Çiğli Golden Suite daire fiyatları!

Çiğli Golden Suite daire fiyatları kat ve cephelerine göre değişiyor. Katal İnşaat ile Murat Gökçekaya İş Ortaklığı tarafından inşa edilen proje tek bloktan meydana geliyor.

Seramiksan Golden Koleksiyonu’nu beğeniye sunuluyor!

Seramik sektörünün yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken markası Seramiksan, mermerin doğal görünümünü yansıtan, yeni serisi Golden ile heyecan verici mekanlar yaratmanıza yardımcı oluyor.

Saykap Group Golden Park'ta satışlar tamamlandı!

Toplamda 24 adet villanın yer aldığı Saykap Group Golden Park'ta satışlar tamamlandı. İzmir'de hayata geçirilen projede teslimler 2014 yılı Ağustos ayında gerçekleşti.

Golden Tulips Kartal teslim tarihi!

Golden Tulips Kartal'da stüdyo, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde home ofisler yer alıyor. Golden Tulips Kartal teslim tarihi 2016 Haziran olarak belirlendi.

Golden Plaza İnşaat Turizm Gıda Petrol Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Golden Plaza İnşaat Turizm Gıda Petrol Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, A.Abdelrehım Mahmoud Alı ve M.Abdelsalam M.Mahmoud Shabana ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da Başakşehir'de kuruldu.

Golden Tulips, Hafele ile konsept geliştirdi!

Kayseri'de 10 bin konut yaptıktan sonra İstanbul'a çıkarma yapan Suat Altın İnşaat, Kartal'daki ilk projesi Golden Tulips için Hafele ile birlikte yeni bir konsept geliştirdi.

İzmir Golden Suite kampanya!

3 Ekim'de satışa sunulan İzmir Golden Suite projesinde fırsat devam ediyor. İşte, İzmir Golden Suite kampanya detayları...

Golden Suite Çiğli satış ofisi!

Katal İnşaat - Murat Gökçekaya Kuyumculuk işbirliğiyle yükselen proje İzmir'in Çiğli ilçesinde hayata geçiriliyor. Golden Suite Çiğli satış ofisi telefon numarası 444 61 91 olarak belirlendi.

Trabzon Golden Residence'ta teslimler Haziran 2017'de!

9 bin metrekare arazi üzerinde yükselen Golden Residence Karyap imzası taşıyor. Projede toplam 174 adet daire bulunuyor.

Golden River Termalkent Haberi

Golden River Termalkent

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü olan mükelleflerin, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki taksit şeklinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Bina, arsa ve arazi için ödenen bu vergiler belediyeler tarafından alınabiliyor. Bu kapsamda 2020 yılı ikinci taksitin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Bazı kişiler ise belli şartları sağlamaları durumunda emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinden kimle muaf? Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil? 

İndirimli emlak vergisinden kimler yararlanabiliyor?

1- Emekliler,
2- Hiçbir geliri olmayanlar,
3- Engelliler,
4- Gaziler,
5- Şehitlerin dul ve yetimleri

Muafiyet şartları neler?

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emeklilerden, gazilerden, engellilerden, şehitlerin dul ve yetimlerinden emlak vergisi alınmıyor. 

Hak sahiplerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekare büyüklüğü aşmayan tek...