16 / 05 / 2024

Gölovası Höyüğü hakkında ne karar verildi

Gölovası Höyüğü hakkında ne karar verildi

Adana Yumurtalık İlçesi Gölovası Köyü’ndeki Gölovası Höyüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla 1. derece arkeolojik sit alanı oldu. Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!

Şehir ve kasabalardaki mahalle, sokak ve caddeler numara ile gösteriliyormuş. 1941 yılında alınan yeni karara göre artık mahalle, sokak ve caddelere isim verilecekmiş.

2023 yılında 565 bin 435 çift evlendi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre 2023 yılında 565 bin 435 çift evlendi...

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gölovası Höyüğü hakkında ne karar verildi Haberi

Gölovası Höyüğü hakkında ne karar verildi


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 31 Ocak 2014 tarihli 90 numaralı toplantı ve 3242 numaralı kararıyla; Gölovası Höyüğü’nün 1. derece arkeolojik sit alanı olduğunu ilan etti. Karar, 5 Nisan 2014 Cumartesi tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar;


KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 31.01.2014-90                           TOPLANTI YERİ

KARAR TARİHİ VE NO        : 31.01.2014-3242                               ADANA





Adana İli, Yumurtalık İlçesi, Gölovası Köyü, 267-268 nolu parsellerinde tespit edilen Gölovası Höyüğünün 2863...