05 / 05 / 2024

Gölyazı ve Uluabat Gölü

Gölyazı ve Uluabat Gölü

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bursa Gölyazı’daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Nilüfer Belediyesi 2 bin 700 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı’da ruhsatsız yapılarla ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu çerçevede belirlenen izinsiz ve ruhsatsız yapılarda yıkımlar başladı.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Nilüfer Gölyazı’da arkeopark oluşturulacak!

Nilüfer Belediyesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gölyazı'da devam eden arkeolojik kazılarda 2500 yıl öncesine ait günlük yaşam, ticaret ve dini inançlara ait önemli bulgular elde edildi

Nilüfer'in çehresi Gölyazı ve Misi projeleriyle değişecek!

Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gümüştepe (Misi) ve Gölyazı Mahalleleri’nde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi vererek destek istedi.

Yeni projeler Gölyazı'nın cazibesini artıracak!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ile birlikte tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Karaöz Çepeli Göleti ve ikmali inşaat işinin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Aksu Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması ikmali inşaat işinin sözleşmesini imzaladı.

Bakanlık 2 bin 882 adet gölet ve havuz inşa etti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Orman içindeki su kaynaklarından faydalanarak havuz ve göletler inşa ediyoruz. Ülkemizde 2006 yılında uygulamaya koyduğumuz bu proje çerçevesinde bugüne kadar 2 bin 882 adet gölet ve havuzu tamamladık" dedi.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da yerinde dönüşüm yapılacak!

Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 30 yıldır yılan hikayesine dönen imar sorununu bitirmek için bir plan hazırladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “En geç sonbaharda çözeceğim” dediği imar planları tamamlandı.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu'da yerinde dönüşüm!

Maltepe Belediyesi’nin Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri için hazırladığı imar planı, ‘yerinde dönüşüm’ modeli ile mahalleliyi göçe zorlamayacak. Başkan Kılıç’ın talimatıyla, yeniden revize edilen Gülsuyu-Gülensu imar planlarında sona gelindi.

Kocasinan Belediyesi Aras, Göksu ve Tortum'u yeniledi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek Nil, Dicle ve Zamantı'dan sonra Mimarsinan Mahallesi'nin önemli geçiş noktaları; Aras, Göksu ve Tortum Sokakları yenileme işini tamamladıklarını söyledi.

Erzek Turizm Gıda ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erzek Turizm Gıda ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Erdal Bozkurt ve Zeki Kulaç ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 9 Eylül'de Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde kuruldu.

DSİ Çamavlu Göleti ve Sulaması projesini tamamlandı!

DSİ Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Çamavlu Göleti ve Sulaması projesi tamamlandı. Yöre topraklarına bereket katacak tesis, brüt bin 420 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak.

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Hassan Dahan, Nourelhuda Dahhan, Rafık Basal, Mohamad Fahed Dahan ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Esenler, Tuna Mahallesi'nde kuruldu.

Gölyazı ve Uluabat Gölü Haberi

Gölyazı ve Uluabat Gölü

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak.


Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Vali Yardımcısı Bilal Çelik tarafından imza altına alınan protokole göre yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarda ilgi odağı haline gelen Gölyazı Mahallesi’nin eksikliklerinin giderilmesi ve turizmden hak ettiği payı alması için Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak. Son dönemde Bursa ile ilgili tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın tanıtımında önemli yeri olan Gölyazı’nın doğal dokusuyla korunması için harekete geçtiklerini kaydetti. Karaloğlu, Gölyazı’nın Uluabat Gölü ve gölün çevresindeki köyleriyle koruma altına alınması gerektiğine vurgu...