18 / 05 / 2024

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir? Hangi balkon tipinde dava açılabilir? Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bu soruları cevapladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Bornova Belediyesi en güzel balkon ve bahçeyi seçiyor!

Bornova Belediyesi’nce bu yıl ikincisi düzenlenen “ Güzel Balkon –Güzel Bahçe Yarışması” başvuruları başladı. Yeşil dokusuyla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova’da, en güzel balkon ve bahçeler için 31 Ağustos 2016 tarihine kadar müracat edebilecek

Alanya'nın en güzel balkon ve bahçesine ödül!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması” tamamlandı. En güzel bahçeyi yapan ve en güzel balkonu düzenleyen yarışmacı ödülü kaptı.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması sonuçları bugün açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda sona gelindi. En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları bugün saat: 11:00' de açıklanıyor.

Geberit gömme rezervuarlarda 10 yıl garanti!

Banyo deneyimini konfor ve teknolojinin yardımıyla daha keyifli hale getiren Geberit, gömme rezervuarlarda 10 yıl garanti süresi ve 25 yıl yedek parça bulunabilirlik sağlıyor.

Keçiören Belediyesi En Güzel Balkon yarışması sonuçlandı!

En Güzel Balkon, Pencere ve Bahçe Yarışması’nın jüri başkanlığını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak üstlenirken, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası temsilcilerinden oluşan jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı.

Nurolpark Ofis'te balkon ve teraslı ofis seçenekleri yer alıyor!

NUROL GYO, İstanbul Güneşli’de hayata geçirdiği Nurol Park projesinde ‘nefes alan ofisler’ hayata geçiriyor. 4 metre tavan yüksekliği ve açılır pencereleri ile öne çıkan projede balkon ve teraslar da yer alıyor.

Group Kaaria İnşaat Gıda Otomotiv ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Group Kaaria İnşaat Gıda Otomotiv ve Ticaret Limited Şirketi, Sedat Daşdemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım'da Gaziosmanpaşa, Merkez Mahallesi, Salihpaşa Caddesi'nde kuruldu.

Gül Yapı ve Gül Proje, Abu Dabi Fuarı'na katılıyor!

Doğayla uyumlu, kaliteli ve konforlu yaşam alanları inşa eden Gül Yapı ve Gül Proje, Kale Kent, Gül Park Yaşam ve Eyüp Palas projeleriyle 6. Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda yerini aldı.

Pineston İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pineston İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeki Yıldız, Aybike Aydın tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 18 Kasım'da Esenyurt, İncirtepe Mahallesi'nde kuruldu.

Milas Güllük ve Kemikler'de 22.4 milyon TL'ye satılık 2 adet arsa!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Milas ilçesine bağlı Güllük ve Kemikler Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa 22 milyon 423 bin TL bedelle ihale ediliyor...

Gül Yapı ve Gül Proje, Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılıyor!

Gül Yapı ve Gül Proje, Kale Kent, Gül Park Yaşam ve Eyüp Palas projelerini Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinde düzenlenen 6. Abu Dabi Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda tanıtacak.

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek!

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek. Ülkemizde son on yılda 14 bin, 2014 yılının on ayı içinde bin 600 yurttaşımız iş kazalarında hayatını kaybetti.

Triad Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Triad Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Altuğ Sürme tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 7 Kasım'da Küçükçekmece, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir Haberi

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir


Balkon kapanmaz Site içinde bir dairede oturuyorum. Sitemizde iki kişi balkonunu kapattı. 

Bunlara dava açmak istiyorum ancak duydum ki bu konuda gömme balkon, çıkma balkon ayrımı yapılıyormuş. 

Bunlarınki gömme balkon. Acaba dava açsam kaybeder miyim? 


Konu bir tarihte çok dikkat çekmiş ve her gün birkaç kişi tarafından bana sorulur olmuştu. Bir tarihte çok sorulmasının nedenini yanıtımın içinde bulacaksınız. 


Bir binada projeye aykırı inşaat veya tadilat yapıldığı zaman iki mevzuat gündeme gelir. Birincisi belediye ile ilgili yasalar, ikincisi kat mülkiyeti mevzuatı. İnşaat, belediyeden alınan ruhsat ve yine belediyenin onadığı proje ile yapılır. Dolayısı ile projeye aykın bir inşaat yapıyorsanız, inşaat sırasında belediye gelir, inşaatı mühürler ve yapı tatil tutanağı düzenler. Yani mevzuata aykın inşaatı belediye durdurur, hatta sonra yıkımına kadar gider. İşte belediye mevzuatı...