04 / 05 / 2024

Gön Hanı kayseri

Gön Hanı kayseri

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayserililere yeni konut müjdesi! Kayseri'de 648 konutun temeli iki gün sonra atılıyor! 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamda ikinci etap 618 konutun temeli 2 gün sonra törenle atılacak.

KPSS şartı yok! O belediye 209 personel alıyor! Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı olan KAYMEK bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 209 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

BİM'de yarın temizlik günü! Hanımlar paranızı hazırlayın temizlik malzemeleri sizi bekliyor!

Salı günleri BİM'in özel katalog yayınladığı gün olduğunu herkes biliyor artık. 14 Şubat Salı indirimli ürünler kataloğunu yayınladı. Vatandaşlar bu indirimli ürünleri merak ediyor

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında, şu ana kadar hizmete girenler arasında en büyüğü olma özelliğine sahip Kayseri Şehir Hastanesi açılışı için gün sayıyor. 

Şanlıurfa Barutçu Hanı gün yüzüne çıkıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, valilik döneminde de üzerinde hassasiyetle durduğu Barutçu Hanı’nı gün yüzüne çıkarıyor.

Kayseri Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki en önemli bilim merkezlerinden birini Kayseri'ye kazandırdı. KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açılış için gün sayan Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

TOKİ Kayseri İncesu 3. Etap son başvuru günü bugün!

Toplamda 87 adet konut satışa çıkarıldığı projede fiyatlar 62 bin 932 TL'den başlıyor. TOKİ Kayseri İncesu 3. Etap son başvuru günü bugün...

TOKİ İncesu 3. Etap son başvuru günü!

TOKİ'nin Kayseri İncesu 3. Etap Sultansazı ve Süksün Belediye Projesi kapsamında yer alan 87 konut açık satışa çıkıyor. Peki, TOKİ İncesu 3. etap son başvuru günü ne zaman?

Cordella Kartal'da Babalar Günü kampanyası!

Kayıhan Yapı ve Scon Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen Cordella Kartal projesinde babalar günü kampanyası başlatıldı. Projede kampanya kapsamında Babalar Günü’ne özel 18-19 Haziran günlerinde “ilave yüzde 2” indirim fırsatı sunuluyor.

Gön Hanı kayseri Haberi

Gön Hanı kayseri

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519'da Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın yaptırdığı tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'ndaki Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palancıoğlu, açıklamasında, tarihte önemli bir yer tutan han ve kervansarayların ecdattan kalan eşsiz bir miras olduğuna ve buna sahip çıkmanın öneminden bahsetti.

Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını söyleyen Palancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Çarşının göbeğinde bulunan Gön Hanı, Göncüler Hanı veya Piri Paşa Hanı olarak biliniyor. Kentin önemli tarihi değerlerinden Gön Hanı'nın durumunu yerinde gördük ve tespit ettik. Bir vakfa ait olan Gön Hanı, vakıf mütevellisinin İstanbul'da olmasından dolayı yıllardır ilgisiz ve atıl vaziyette kalmış. Burayı belediye olarak kiraladık. Hanı restore ederek turizme ve iş hayatına kazandıracağız. Avlusu olan nezih bir açık alan olacak."

Tarihi bir eserin daha gün yüzüne çıkarılarak faaliyete geçmesini...