29 / 04 / 2024

Greenpeace acil kamulaştırma

Greenpeace acil kamulaştırma

Greenpeace, Soma'nın Yırca Mahallesinde yapılacak olan Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinlik alanın kamulaştırılmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtığını bildirdi. Greenpeace Avukatı Soma Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Elazığ, Erzurum ve Rize için acele kamulaştırma kararı!

Elazığ, Erzurum ve Rize illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

4 il için kamulaştırma kararı! Bu sabah açıklandı!

Elazığ, Erzurum, Malatya ve Tunceli illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurguladı.

3. havalimanında 'acil kamulaştırma' kararı durduruldu!

Bakanlar Kurulu’nun 3. havalimanıyla ilgili aldığı ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından durduruldu. Kurul, ‘acele kamulaştırma’ için gerekçelerin oluşmadığını belirtti.

Bolu'da termik santrali çevresindeki acil kamulaştırma kararına tepki!

BOLU’nun Göynük İlçesi’ne bağlı Himmetoğlu Köyü’nde yapımı devam eden termik santralin çevresindeki kömür üretim sahaları için Bakanlar Kurulu ’acil kamulaştırma kararı’ aldı..

Kuzey Marmara Otoyolu'na kamulaştırma kararı!

3'üncü köprüyü de içine alan 115 kilometre uzunluğundaki hattı kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu için toplam 232 parselde acil kamulaştırma uygulaması yapılacak.Kamulaştırma Mahmutbey'den Çekmeköy'e kadarki hat üzerinde gerçekleştirilecek

Yırca'da kamulaştırma kararı iptal!

Greenpeace ve Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay' ın, Soma ilçesindeki Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralle ilgili kamulaştırma kararını iptal ettiğini öğrendiklerini söyledi.

İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “380 kV İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şanlıurfa Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

TEİTAŞ'a ait Şanlıurfa 380 - Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Greenpeace acil kamulaştırma Haberi

Greenpeace acil kamulaştırma

Greenpeace, Soma Kolin Termik Santrali’nin yapımı için zeytinlikleri kamulaştırılan kişilerle birlikte, acele kamulaştırma kararına karşı dava açtığını bildirdi.


Greenpeace gönüllüleri, termik santralin yapılacağı Yırca mahallesi sakinleri ile birlikte Greenpeace Avukatı Deniz Bayram, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Soma Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.


Ellerinde "Zeytinlerimizi kesmeyin, zeytin katliamına son, acil kamulaştırma istemiyoruz" yazılı pankart ve dövizlerle kamulaştırmaya tepkilerini gösteren mahalle sakinleri adına açıklama yapan avukat Deniz Bayram, kamulaştırılan alan ile ilgili dava açtıklarını ve hukuki sürecin başlatıldığını kaydetti.


Davanın hem zeytinliklerin yaşatılması, hem de kömüre dayalı termik santrallerin çevreye, doğaya, canlı yaşamına karşı oluşturduğu tehdit nedeni ile açıldığına vurgu yapan Bayram, Bakanlar Kurulu tarafından 10 Mayis 2014 tarihinde alınan karar ile, Soma’da binlerce metrekarelik alanda bulunan zeytinliklerin, Soma Kolin Termik Santrali’nin yapımı için acele...