05 / 05 / 2024

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurguladı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba,  Ankara  milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz, İstanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi ve Didem Engin ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Barut dün Diyarbakır’a gitti. Heyet ilk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret etti.


Sur daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!


Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurgulayan Kışanak yasağın sürdüğü 5 mahallede ne yaşandığını taşınan hafriyat kamyonlarından bildiklerini söyledi. Anlı ise, başka bir CHP heyetinin Hakkâri’de inceleme yaptığını anımsatarak CHP’nin oluşturduğu heyetlerin zor günlerde kendilerini ziyarete gelmesinden mutlu olduklarını belirtti.


Operasyonların tamamlanmasına karşın yasağın hâlâ 5 mahallede sürdüğü tarihi Sur ilçesinin Gazi Caddesi’nde esnafı ziyaret eden CHP heyeti, Diyarbakırlılar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Sokağa çıkma yasağı ve ardından alınan kamulaştırma kararına tepki gösteren yurttaşlar, CHP’den konuyla daha çok ilgilenmelerini talep etti. Yurttaşlar kamulaştırma kararı sonrasında devletin kendilerine para verileceğinden söz ederken “Biz para istemiyoruz, insanca ve evlerimizde yaşamak istiyoruz” dediler.


Yüksekova’ya girmelerine izin verilmeyen Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki CHP heyeti ise dün Bitlis’te incelemelerde bulundu.



Cumhuriyet


Geri Dön