02 / 05 / 2024

Gül Pulhan kimdir

Gül Pulhan kimdir

Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Gül Pulhan: " Bir eser müzede sergileninceye kadar eserin üzerinde büyük bir titizlikle çalışılıyor " dedi.

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

Oğuz Gündoğdu yaşamını yitirdi! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? 

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Peki Oğuz Gündoğdu kimdir? 

Abdulhamit Gül kimdir?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kimdir? Abdulhamit Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Abdulhamit Gül'ün biyografisi...

Ayşegül Bensel kimdir?

Pera GYO Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel kimdir? Ayşegül Bensel daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ayşegül Bensel'in biyografisi...

Bedri Sinan Gül kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Daire Başkanı Bedri Sinan Gül kimdir? Bedri Sinan Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bedri Sinan Gül'ün biyogrofisi...

Dursun Ali Kılıclı kimdir?

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Kılıclı kimdir? Dursun Ali Kılıclı daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Dursun Ali Kılıclı'nın biyografisi...

Gürkan Kaya kimdir?

Eylül 2019 itibariyle KİPTAŞ Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Gürkan Kaya kimdir? Gürkan Kaya dha önce hangi görevleri yürttü, nerelerde çalıştı?

Ayşegül Peker kimdir?

Peker Holding ve Peker GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Peker kimdir? Ayşegül Peker daha önce hangi görevlerde bulundu?

Sebahattin Gülçiçek kimdir?

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek kimdir? Sebahattin Gülçiçek hangi işlerde görev aldı?

Süleyman Kılınç kimdir?

Süleyman Kılınç, AK Parti'nin Adıyaman'da belediye başkanı adayı olarak gösterildi. AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç kimdir? 

Güniz Çelen kimdir?

CRE tarafından verilen en prestijli ödül olan 2017 James D. Landauer/John R. White ödülüne layık görülen Güniz Çelen kimdir? Güniz Çelen, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Gülşade Aydemir kimdir?

ERA Türkiye'de Franchise ve İş Geliştirme Yöneticisi olarak görev yapacak olan Gülşade Aydemir kimdir? Gülşade Aydemir bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Gülşade Aydemir...

Davut Gül kimdir?

1 Haziran 2016 tarihli atama kararı ile Sivas Valisi olan Davut Gül kimdir? Davut Gül, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Davut Gül..

Gül Pulhan kimdir Haberi

Gül Pulhan kimdir

Arkeolojik kazılarda bulunan eserler, en az 5-6 aşamadan geçirilerek müzelerde teşhire sunuluyor.


Tarihi eserlerin ortaya çıkarılması için büyük bir özenle yapılan çalışmanın ardından elde edilen eserler, envanterlik ve etütlük diye ikiye ayrılıyor. Bu eserlerden envanterlik olanlar, müzede sergileninceye kadar en az 5-6 aşamadan geçiriyor.


Batman'ın Beşiri ilçesinde 4 yıldır süren Gre Amer Höyüğü'nde kazı başkanlığı yapan Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Pulhan, AA muhabirine kazılarda çıkan eserlerin müzelerde vitrine çıkana kadar olan süreci  anlattı. 


Arazide süren çalışma kadar kazıevinde de çok yoğun bir çalışmanın devam ettiğini, kazılarda en çok çanak çömlek parçası bulduklarını dile getiren Pulhan, bunların iyi bir yıkamadan geçtiğini, kurutulduğunu, ondan sonra iki elemeli bir seçme sisteminden geçtiğini söyledi.


"Bunların içinden birleşebilecek olanları...