01 / 05 / 2024

Gülhane Bahçesi

Gülhane Bahçesi

İlber Ortaylı: Eski binaların tahribinde, bilhassa kitabenin yok edilmesinde birkaç çılgın işgüzar memurun dışında merkezi hükümetin bir politikası olduğunu zannetmiyorum

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Güneştepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güneştepe Millet Bahçesi Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Adıyaman'a 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacak!

Adıyaman'da 452 dönüm alana 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacağı açıklandı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, millet bahçesinin maliyetine tepki gösterdi ve açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'a şehrin en büyük millet bahçesi geliyor!

Kılavuzlu’da yapımı süren millet bahçesi inşaatından incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin en büyük millet bahçesi projesinin hayata geçirildiğini açıkladı. 

Mersin Millet Bahçesi'nde çalışmalar tamamlanıyor!

Mersin'de hayata geçen millet bahçesi projesinde çalışmalar tamamlanıyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacağını dile getirdi. 

Bursa Osmangazi Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Osmangazi Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Zafer Mahallesi (Gökdere) Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait ile ilgili Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi ihalesi 26 Mart'ta!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesi 26 Mart'ta gerçekleşecek. 

Gölcük Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde hayata geçirilen millet bahçesi için inşaat çalışmaları başladı. Kısa sürede tamamlanması beklenen millet bahçesi 56 bin metrekare alana sahip olacak.

Gülhane Bahçesi Haberi

Gülhane Bahçesi




Eski binaların tahribinde, bilhassa kitabenin yok edilmesinde birkaç çılgın işgüzar memurun dışında merkezi hükümetin bir politikası olduğunu zannetmiyorum. İstanbul-Osmanlı medeniyetini yıkanların saiki ideolojik olmaktan çok görgüsüzlük ve paradır


Topkapı Sarayı’nın Gülhane Bahçesi’nden geçelim; köşedeki Alay Köşkü’nden Kazım İsmail Gürkan yani eski Binbirdirek Caddesi’ne çıkan yokuşun adı Alayköşkü Caddesi’dir. 8 numaralı binanın üzerinde eski harflerle “Sağlık Yurdu” yazar. Bu çini levha ve binanın cephesini süsleyen diğer çini panolar, kemerli pencereler, binanın üstündeki yarım kubbe bu binayı o zamanki Sıhhiye Nezareti’nin bir mahalle dispanseri olarak inşa ettirdiğinin delilidir. Bina geçen zamanlar içinde mahalle polikliniği olma vasfını kaybetmiş, hoyrat kullanımlardan sonra boşalmış ve birisine satılmıştır.


Boşalan binanın zaman içinde tahribi çok kolay olur


Satın alanın bu güzel ve orijinal parçayı aslına uygun bir biçimde bir...