01 / 05 / 2024

Gülhane Parkı teleferik

Gülhane Parkı teleferik

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Gülhane Parkı ile Anadolu yakasındaki Üsküdar'ın Doğancılar Parkı arasına teleferik kurulması planlanmış... Peki sonra ne olmuş?.. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı haber

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı Haziran'a yetiştirilsin talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, Gülhane Parkı'nın Haziran ayına yetiştirilmesinin talimatını verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı talimatı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gülhane Parkı'nı inceledi. İmamoğlu atıl alanların parka dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Gülhane Parkı'ndaki duvar çökmesi davasında karar çıktı!

Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili açılan davada kararını açıklayan mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi...

Gülhane Parkı'ndaki duvar neden çöktü?

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'da Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinin duvarının yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ilettiği önergede duvarın neden çöktüğünü sordu..

Gülhane Parkı'nda duvar çöktü!

Gülhane Parkı'nın sahil kısmında bulunan çay bahçesinin duvarı çöktü. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken, yaralananlar olduğu belirtildi.

2000 yılında Gülhane Parkı yeniden şekillenecekmiş!

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, Topkapı Sarayı'nın bir parçası olan Gülhane Parkı'nı yeniden düzenleyecekmiş. Elit bir park haline getirilecek parkın içinde bulunan tarihi eserler de restore edilecekmiş.

Gülhane Parkı'nın tapusu iptal mi edildi?

2008 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne tapulanan 152 dönümlük Gülhane Parkı'nın tapusunun iptal edildiği ortaya çıktı.

1976 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar perişan durumdaymış!

1976 yılında Gülhane Parkı'nda bulunan küçük hayvanat bahçesinde hayvanlar ilgisizlik ve bakımsızlıktan acınacak duruma gelmişler. Bahçedeki hayvanlar ölünce içleri doldurularak bahçenin karşısında bulunan Hayvanat Bahçesi Müzesi'ne taşınıyormuş.

1971 yılında yüzbinlerce İstanbullu Gülhane Parkı'nda serinliyormuş!

1971 yılında Gülhane Parkı, yüz bine yakın İstanbulluyu pazar günü sıcaktan koruyormuş. Halk, Gülhane Parkı'na girebilmek için 50 kuruş ücret ödüyormuş. Bu da İstanbul Belediyesi'ne gelir sağlıyormuş.

Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasına teleferik planlandı!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Gülhane Parkı ile Anadolu yakasındaki Üsküdar'ın Doğancılar Parkı arasına teleferik kurulması planlanmış... Peki sonra ne olmuş?.. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı haber

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.

1963 yılında Gülhane Parkı, Kültür Park olacakmış!

1963 yılında Belediye, Gülhane Parkı'nın Kültür Park olmasına karar vermiş. Parkın bir kısmı İstanbul Üniversitesi'ne verilecekmiş. Parktaki hayvanat bahçesi kaldırılacakmış ve yerine halkın kültürüne hizmet edecek tesisler kurulacakmış.

Esenyurt Gül Park Yaşam iletişim! 129 bin liradan!

Esenyurt Gül Park Yaşam iletişim bilgileri haberimizin içerisinde yer alıyor. 2015 sonunda tamamlanacak olan Gül Park Yaşam Esenyurt projesinde dairelerin fiyatları 129 bin liradan başlayarak değişiyor...

Gülhane Parkı teleferik Haberi

Gülhane Parkı teleferik

İstanbul Valiliği, 1966 yılında Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında yapılacak teleferik inşaatı için dönemin Vilayet Bayındırlık Müdürlüğü uzmanları incelemelere başlamışlar. Gerekli bütün masrafların il bütçesinden karşılanacağı projede teleferik Gülhane Parkı'ndan 60 metre yükseklikte ilerleyerek Doğancılar Parkı'nın karşısındaki sahaya inecekmiş... Burada bir otopark ve kafeteryanın da inşa edilmesi planlanıyormuş...


Haberin devamı için...