27 / 04 / 2024

Gülriz Sururi vasiyetname

Gülriz Sururi vasiyetname

2 yıl önce yaşamını yitiren Gülriz Sururi'nin vasiyetnamesi açıldı. Sururi'nin manevi kızı Miraç Zeynep Taner, mahkemeye başvurarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini istedi.

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Trio Gm Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Trio Gm Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy’de 12 bin TL sermaye bedeli ile Güray    Yılmaz, Gürkan Sururi Köse , Sibel Ayşe Dilişen tarafından kuruldu.

Vasiyetname nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Vasiyetname yapmak istedim, notere başvurdum, doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Gülriz Sururi'nin mirasına sürpriz varis!

2 yıl önce yaşamını yitiren Gülriz Sururi'nin vasiyetnamesi açıldı. Sururi'nin manevi kızı Miraç Zeynep Taner, mahkemeye başvurarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini istedi.

Vasiyetname geçerlilik süresi!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Vasiyet, resmî şekilde, el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname geçerlilik süresi nedir?

Sözlü vasiyetname geçerli mi?

Vasiyetname geçerliliği kanuna göre, üç şekilde olabiliyor. El yazılı vasiyetname, resmi vasiyetname ve sözlü vasiyetname düzenlenebiliyor. Peki, sözlü vasiyetname geçerli mi?

Vasiyetname ile ilgili işlemler nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Peki, vasiyetname ile ilgili işlemler nelerdir?

Vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevi ne zaman biter?

Mirasbırakan, miras paylaşımının nasıl yapılmasına dair isteklerini vasiyetname ile belirtebiliyor. Vasiyet bırakan kimseler, aynı zamanda vasiyeti yerine getirmesi için bir görevli de atayabiliyor. Peki, vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevi ne zam

Sururi Çorabatır: Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 6 arttı!

Ramazan ayında iç pazarda düşme olacağını söyleyen TUROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, Türk turizminin Türkiye genelinde geçen yıla oranla yüzde 6 artış gösterdiğini söyledi.

Can Dikmen ve Sururi Akgün'den Palandöken'e Xanadu Snow White oteli!

Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Palandöken 5 yıldızlı yeni bir otele daha kavuştu. İstanbullu tekstilci Can Dikmen ve Erzurumlu ortağı Sururi Akgün'ün 35 milyon euro harcadığı Xanadu Snow White otelinin işletmesini Xanadu Grubu yapacak

Gülriz Sururi: Yakında Ayasofya'yı da otel yaparlar!

Gülriz Sururi, '60 yaşında kot giyen bir kadınla, 18 yaşındaki kız birbirine karıştı. Cddi bir kuşak farkı var diyor... Ve şimdiki gençlere üzülüyor...

Gölbaşı, İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i oldu

Gölbaşı, Mogan ve Eymir gölleri sayesinde İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i, Bodrum'u konumuna geldi.

Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü kutlanıyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ''13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'' dolayısıyla bir bildiri yayımladı.

Gülriz Sururi vasiyetname Haberi

Gülriz Sururi vasiyetname

2018 yılında hayatını kaybeden 'Kaldırım Serçesi' olarak bilinen ünlü oyuncu Gülriz Sururi'nin bıraktığı mirasın paylaşımı yapıldı. Sururi, ölmeden bir müddet önce mal varlığını bazı kurum ve vakıflara bağışladı, bazı gayrimenkullerinin sahibi ise Miraç Zeynep Taner'in oldu.

Geçtiğimiz aylarda Taner, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve Nesrin Vakfı İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak kendisine bırakılan gayrimenkullerin belirlenmesini talep etti. Tereke davasında Sururi'ye ait vasiyetname de açıldı.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; vasiyetnamede Beyoğlu'nda, Erdek ve Avşa adalarında evler, motorlu taşıtlar, banka mevduatları ve arşiv niteliği taşıyacak özel eşyalarının bulunduğu ortaya çıktı. Diğer yandan mahkeme, Sururi'nin ziynet eşyalarının teslim edileceği akrabasının bulunup bulunmadığının belirlenmesini talep etti.

VASİYETNAMESİ AÇILDI 

Sururi'nin eski eşi Engin Cezzar'dan boşandığı, çocuklarının olmadığı, annesinin-babasının, büyük dedesinin, dedesinin kardeşi olan büyük amcasının da vefat...