06 / 05 / 2024

Güneş enerjili Antalya Arena Stadının açılışı için geri sayım başladı

Güneş enerjili Antalya Arena Stadının açılışı için geri sayım başladı

Çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı. İşte ayrıntılar...

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Antalya Güneş'te kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kepez'e bağlı Güneş Mahallesi'nde kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Burcu Güneş ve üvey annesi arasındaki tapu krizi büyüyor!

Şarkıcı Burcu Güneş geçtiğimiz günlerde üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya'daki evin tapusunun iptali üzerine dava açmıştı. Söz konusu dava sonrasında Nuray Güneş Ve Burcu Güneş arasında gerilim büyüdü. 

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

Kepez Güneş Mahallesi'nde 156.2 milyon TL'lik dönüşüm!

Antalya'nın Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor. 9,7 hektarlık alanda hayata geçirilecek proje için ihale bugün düzenleniyor. 

Kepez Güneş Mahallesi'nde dev dönüşüm başlıyor!

Antalya'nın Kepez İlçesi'ne bağlı Güneş Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen yaklaşık 9,7 hektarlık alan kentsel dönüşüm başlıyor. Kentsel dönüşüm ihalesi 13 Aralık'ta yapılacak...

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Dünyanın güneş enerjili ilk yolu Fransa'da trafiğe açıldı!

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Güneş enerjili Antalya Arena Stadının açılışı için geri sayım başladı Haberi

Güneş enerjili Antalya Arena Stadının açılışı için geri sayım başladı

Güneş enerjisi panelleriyle, Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın, eylül ayı sonuna yetiştirilmesinin planlandığı bildirildi.


Kış aylarında bine yakın takımın kamp yapmasından dolayı "spor turizminin başkenti" olarak da adlandırılan Antalya'da, 33 bin kişilik stadın inşaatı tamamlandı.


Stadın proje müdürü Yaşar Aydın, yapıyı diğer statlardan ayıran en büyük özelliğin, çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik 1,4 megawatt gücündeki güneş enerjisi santrali olduğunu söyledi.


Güneş enerjisi sisteminin yaklaşık bir ay önce tamamlandığını, işlemlerin ardından sistemin şehir şebekesine elektrik vereceğini anlatan Aydın, tam dairesel yapılan ve dört tarafından hava sirkülasyonu sağlanan stadın, Antalya'nın sıcak ve nemli havasına uygun olduğunu kaydetti.


Stadın tribünlerinin UEFA kriterlerine uygun şekilde oldukça dik yapıldığına değinen Aydın, bu nedenle tribünlerin seyir ve ambiyans açısından iyi olacağına işaret etti.



- Yaklaşık 10...