30 / 04 / 2024

güneş enerjisiyle yapılan yol

güneş enerjisiyle yapılan yol

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne yapılan ek bina meclis gündeminde!

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine yapılan ek binanın taahhüt edilen teslim tarihinde faaliyete geçmemesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Güneş Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kartal Yüksel tarafından kuruldu. 

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince dövizle yapılan kira sözleşmeleri iptal edilmişti. Peki, dövizle yapılan kira sözleşmeleri ne olacak?

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Güneş Esam Yapı Emlak Otomotiv İnşaat Malzemeleri Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Esam Yapı Emlak Otomotiv İnşaat Malzemeleri Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi Salih Güneş tarafından 40 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Uşak Bahadır Köyü'nde yapılan gölet TBMM'de!

Uşak'ın Banaz ilçesi Bahadır Köyü'ne yapılan sulama göleti meclis gündemine taşındı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Güneşkaya Yapı Malzemeleri Cam Kimya Ve Reklam Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Güneşkaya Yapı Malzemeleri Cam Kimya Ve Reklam Organizasyon Limited Şirketi Tayfun Güneşkaya tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu .

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Güneşten Yapım Yönetim Tasarım Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşten Yapım Yönetim Tasarım Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Okan Koraltan tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Mart'ta Zeytinburnu, Seyitnizam Mahallesi, Profesör Doktor Turan Güneş Caddesi'nde kuruldu.

Aslan Bilgi: Narbel yolunda yapılan her şey yanlış!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi yaptığı açıklamada Narlıdere'deki Narbel yolunda yaşanan çökmenin ardından bugüne kadar yapılan her şeyin yanlış olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

güneş enerjisiyle yapılan yol Haberi

güneş enerjisiyle yapılan yol

Fransa, Perşembe günü Ekoloji Bakanı Segolene Royal'in yaptığı açılışla dünyanın ilk güneş enerjili yoluna kavuştu. 


600 metre uzunluğundaki yolun güneş panelleriyle donatılması 5 milyon euro’ya mal olurken, 2 yıllık periyotta 2000'den fazla sürücü yolu test etti. Testlerde, yolun 3 bin 400 nüfuslu bir köyün elektrik ihtiyacını karşılayıp karşılayamayacağı araştırıldı. 


Bakan Royal projeden övgüyle bahsederken, 1 milyon kilometrelik bir karayolu ağına sahip olan Fransa'da her 1000 kilometre bir yollara güneş paneli yerleştirmek istediklerini de sözlerine ekledi. 


Yollara yerleştirilen paneller, çatı gibi eğimli alanlara yerleştirilen panellere göre daha az verim sağladığı için bu fikre şimdilik pek sıcak bakılmıyor.


TEPKİLER DE VAR

Fransız hükümetinin masraflarını üstlendiği proje için Normandiya'nın seçilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Zira Normandiya'nın başkenti Caen şehri, yılda sadece 44 gün güçlü bir güneş ışığına...