03 / 05 / 2024

güneş paneli zorunluluğu

güneş paneli zorunluluğu

San Francisco'nun bağlı olduğu Kaliforniya eyaletinin, 2020 yılı için %100 yenilenebilir enerji kullanma hedefi var. İşte bu doğrultuda San Francisco'da inşa edilecek yeni binalara güneş enerjisi panelinin kurulması zorunluluğu getirildi.

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Zehra Güneş'in serveti dudak uçuklattı! İşte dünyanın en zengin kadın voleybolcular listesi

Filenin Sultanları'nın büyük başarısı sonrasında, oyuncuların özel hayatlarına olan ilgi artıyor. Milli voleybol oyuncusu Zehra Güneş, sadece spor başarısıyla değil aynı zamanda güzelliğiyle de dikkat çeken isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Şimdi ise Zehra Güneş'in geliriyle ilgili gündemde konuşu

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

ŞOK'tan yaz kataloğu: Deniz şortu 99,95 TL'ye, güneş spreyi 330,90 TL'ye yüzücü gözlüğü 39,95 TL'ye düştü

ŞOK market 31 Mayıs Çarşamba tarihli ikinci bir indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu katalogta deniz şortundan güneş kremine, plaj havlusundan yüzücü gözlüğüne kadar yaz ürünleri yer aldı. İşte ŞOK 31 Mayıs Çarşamba indirimli aktüel ürünler kataloğu...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Uğurlu Güneş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uğurlu Güneş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Uğurlu tarafundan kuruldu.

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

güneş paneli zorunluluğu Haberi

güneş paneli zorunluluğu

Yenilenebilir/yeşil enerji kaynaklarının, güneş ve rüzgar gibi hem doğayı kirletmeyen hem de doğada sonsuz bir şekilde bulunan doğal kaynaklar olduğunu biliyoruz. Günümüzde bu alanda en çok tercih edilen kaynak şüphesiz güneş enerjisi. Hatta geçtiğimiz günlerde, yağmurlu havalarda bile enerjiden kayıp yaşanmaması için yağmur suyunu enerjiye çevirebilen güneş paneli üretilmişti.


Güneş enerjisinin önemi birçok kişi tarafından biliniyor, zira fosil yakıtlar eninde sonunda tükenecek ve enerji için yenilenebilir kaynakları kullanmamız gerekecek. Bu vaziyetin farkında olanlar şehirlerden bir tanesi de ABD'nin San Francisco şehri…


Bildiğimiz üzere San Francisco'nun bağlı olduğu Kaliforniya eyaletinin, 2020 yılı için %100 yenilenebilir enerji kullanma hedefi var. İşte bu doğrultuda San Francisco'da inşa edilecek yeni binalara güneş enerjisi panelinin kurulması zorunluluğu getirildi. Yeni yasa 2017 yılı ile birlikte yürürlüğe girecek....