28 / 04 / 2024

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.



Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki yatırım ile beraber uygulamaya konulan güneş paneli tesisinin üretim kapasitesi 2023’ün 2’nci yarısında yıllık 1 milyon adeti geçecek. Arçelik’in yenilenebilir enerji sektörüne adım atmasının, Türkiye için de çok önemli ve stratejik bir gelişme olduğunu düşünüyorum.

 Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde dört defa peş peşe sektörünün lideri olan Arçelik güneş paneli üretimiyle bu sektördeki çalışmalara da öncülük ederek Türkiye’deki yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandıracaktır. Yenilenebilir enerji kullanımının güneş gibi sınırsız ve temiz bir kaynaktan sağlanması yalnızca enerji giderlerini azaltmakla kalmıyor. Aynı zamanda, karbon emisyonlarının azaltılmasını da sağlıyor. Arçelik’in bu sektörde yerli üretime adım atması, Türkiye’de yenilenebilir enerji kullanımının artmasına ve enerjide dışa bağımlılığın azalmasına da destek olacak” dedi.

İşte konu ile ilgili olarak diğer önemli detaylar...


Geri Dön