02 / 05 / 2024

Güneşevler Sitesi bina çökme

Güneşevler Sitesi bina çökme

Ankara Sincan'da Güneşevler Sitesi'nde yer alan ve riskli alan olarak ilan edilip boşaltılan bina çöktü...

Her binaya güneş santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan 17 hedefi açıkladı. Dönmez, bina çatı ve cephelerini ‘güneş santrali’ olarak kullanmayı teşvik edeceklerini belirtti.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Güneşli THY Sitesi Projesi'nde 260 bin TL'ye! Yeni Proje!

Toplam 700 konut ve 9 ticari üniteden meydana gelen Güneşli THY Sitesi Projesi'nde 1+1 daireler 260 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Fatih Mehmet Erkoç: Güneşevler'e bin 500 konut inşa ettik!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Güneşevler Mahallesi’nde gezi ve incelemelerde bulundu. Erkoç Güneşevler'e bin 500 konut inşa ettiklerini belirtti...

Güneş Huzur Park Akıllı Evler Projesi görücüye çıktı!

Ayaroğlu İnşaat A.Ş. Tarafından Yapımına Başlanan ”Güneş Huzur Park Akıllı Evler Projesi” için tanıtım lansmanı düzenlendi.

Güneşevler Toplu Konutları teslim edildi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Güneşevler Toplu Konutları’nda hak sahiplerine anahtarlar teslim edilmeye başlandı.

Balance Güneşli'de iş ve yaşam standardı yükseliyor!

Güneşli ve çevresinin tek A + ofis projesi olarak öne çıkan Balance Güneşli ‘de, güvenlik, konfor ve verimliliğe yönelik maksimum faydayı sağlamak adına akıllı bina yönetiminde entegre çözümler sunan Honeywell ile yaşamı kolaylaştıran özel otomasyon sistemleri geliştirildi.

Kaliforniya’da evler Marsun ile güneş enerjisine geçiyor!

Türkiye’de inşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerde faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding ile ABD’den EPC firması imzaları attı. Kaliforniya’da yılda 600 ev “Marsun” ile güneş enerjisine geçecek.

Bağcılar Turkuaz Güneşli satışa çıktı! 480 bin TL'ye!

Doğan Yapı, İstanbul Bağcılar'da bulunan Güneşli Çalışkan Sitesi'ni dönüştürecek. Turkuaz Güneşli adını alan proje 13 katlı 3 bloktan meydana gelecek. Projede 152 adet konut bulunacak.

Gülsan Sanayi Sitesi'ne park inşa edilecek!

Gülsan Sanayi Sitesi ve Saathane'de uygulanacak dönüşüm projeleri ile ilgili net konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Gülsan'ın çehresini İstanbul'da ki Sultanahmet Meydanı gibi düzenleyeceğiz" dedi

Kartal'daki Güneş Sitesi'nin yıkım töreni 22 Ocak'ta!

Kartal Belediyesi tarafından uygulanan çalışmalar kapsamında, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla Güneş Sitesi Yıkım Töreni” gerçekleştirilecektir.

Kahramanmaraşlılar Güneş Evler'den istiyor!

Kahramanmaraş’ta ev sahibi olmak isteyip de daire fiyatlarını çok yüksek bulan vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin uygun ödeme koşulları sağladığı güneş evlerden istiyor.

Güneşevler Sitesi bina çökme Haberi

Güneşevler Sitesi bina çökme

Afet Yasası kapsamında Sincan'daki Güneşevler Sitesi'nde "riskli alan" olarak belirlenen binaların yıkımı gerçekleşirken, boşaltılmış ancak henüz yıkımına başlanmamış bir blok kendiliğinden çöktü. 26 Haziran'da gerçekleşen olayda, bina yıkımında çalışan işçilerin mola saatinde olması ve bina yakınında olmaması can kaybını önlemişti. 


Olay üzerine açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, Afet Yasası'na dayalı olarak yapılan ve yapılacak yıkım işlemlerinde bir plansızlık, yol ve yöntem eksikliği olduğuna, riskli yapıların yıkımına ilişkin olarak alınması gereken ilave tedbirlerin düşünülmediğine dikkat çekti. Bölgede yaptığı incelemelerle yıkım işlemlerindeki zafiyeti gördüklerini açıklayan İMO, Afet Yasası kapsamında gerçekleştirilecek olan yıkımların insan hayatı açısından istenmeyen birçok olaya gebe olduğunu belirtti. 


Afet Yasası'nm yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye'de "kentsel dönüşüm" adı altında özelleştirmelerin yapıldığının ve bu yolla rant kapısı açıldığının altını...