04 / 05 / 2024

güney sudan 5 yıldızlı otel

güney sudan 5 yıldızlı otel

Sudandan bağımsızlığını kazandıktan sonra yatırımlara başlayan Güney Sudanın başkenti Jubada, ilk 5 yıldızlı otelin yapımını, Lübnanda da yatırımları bulunan Türk işadamı Zeki Alban üstlendi

Güney Kore'de 5 katlı bina çöktü: 8 yaralı!

Güney Kore’nin Gwangju şehrinde yıkım çalışmaları devam eden 5 katlı bina çöktü...

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı: 5 ölü!

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit’in kuzeni Lual Akook Wol Kiir’in sivillerin üzerine rastgele ateş açarak 5 kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi.

Hırvatistan'daki depremde Zagreb Katedrali'nin güney kulesi büyük hasar gördü!

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bir çok bina ve Zagreb Katedrali'nin güney kulesinin büyük hasar gördü…

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Malatya Güney Kuşak Yolu'nun 6.5 kilometresi tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kuşak Yolu'nun 7 kilometrelik bölümünü ortadan ikiye ayıran Derme Kanalı’nda genişletme çalışmalarını da sürdürüyor.

Turmaks'tan Gana ve Güney Sudan'a 2 hastane!

Turmaks, Gana ve Güney Sudan'da kullanılmak üzere 2 adet Level 1 klinik teslimini ve eğitimini kasım ayında tamamladı.

Vestel, Güney Amerika ve Uzak Asya'da fabrika kuracak!

Güney Amerika ve Uzak Asya'daki yüksek vergi oranlarını aşmayı planlayan Vestel, 5-6 ülkede, fabrika kurmak için görüşme gerçekleştiriyor.

Malatya Güney Kuşak Yolu tamamlanıyor!

Ulaşım planlamasının en önemli parçaları olan Kuzey ve Güney kuşak yollarında önemli mesafeler kat eden Malatya Büyükşehir Belediyesi 10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunda bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümü tamamladı.

Güney Marmara'ya Körfez yatırımcısının ilgisi büyük!

Başta Yalova ve Bursa olmak üzere Güney Marmara Bölgesi’ne Körfez ülkelerinden büyük talep var. Son 4-5 yılda 50 binin üzerinde konutun Türkiye’yi güvenli liman olarak gören bu bölgedeki yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde uygulama imar planının askı süresi dün sona erdi. Vatandaşlar belediye encümenin itirazlara ilişkin kararını bekliyor.

Van Gölü sahilindeki 5 bin yıllık antik kent tehlike yaşıyor!

Van Gölü sahilindeki 5 bin yıllık antik kentin, koruma altına alınmadığı takdirde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Türk müteahhitler rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Müteahhitler, yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

güney sudan 5 yıldızlı otel Haberi

güney sudan 5 yıldızlı otel

Sudandan bağımsızlığını kazandıktan sonra yatırımlara başlayan Güney Sudanın başkenti Jubada, ilk 5 yıldızlı otelin yapımını, Lübnanda da yatırımları bulunan Türk işadamı Zeki Alban üstlendi.

5 yıldızlı ve 115 odalı olacak Sky View Otelinin temeli, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardid yurt dışında resmi ziyaretinde bulunduğu için, Savunma Bakanı John Kong Nyoun, Genelkurmay Başkanı, ordu yetkilerinin de bulunduğu bir törenle atıldı.

Törende konuşan Türkiyenin Juba Büyükelçiliği ikinci katibi Murat Sümer ise, bu yatırımın ilk olması nedeniyle, çok önemli olduğunu ve devamının gelmesi gerektiğini belirtti.

Güney Sudan Cumhuriyeti yetkilileri ise, yapılan otelin ülkenin önemli bir ihtiyacı olduğunu ve bunun Türk işadamı tarafından yapılmasından memnun olduklarını söyledi.

Oteli en kısa zamanda bitirip, bundan sonra da diğer yatırımlarını sürdürmeye devam edeceklerini belirten otelin sahibi Alban ise, "Bu yatırım ülkedeki ilk yatırım olduğu için çok önemli. Yıllardır bu konuda...