30 / 04 / 2024

Güneydoğu ne kadarlık ihracat yaptı

Güneydoğu ne kadarlık ihracat yaptı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak - temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Güneydoğu'nun Almanya'ya ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nden bu yılın ilk yarısında Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 99 milyon 869 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Turyap markalı emlakçılığı Doğu ve Güneydoğu'ya tanıtacak!

Turyap, ofis sayısını artırmaya devam ediyor. 81'e emlakçılık modelini taşımayı amaçlayan Turyap, Doğu ve Güneydoğu'da markalı emlakçılığı tanıtmayı amaçlıyor. 

Doğu ve Güneydoğu'ya 176,36 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla terörü bitme noktasına getiren Hükümet, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki tahribatlarını da, rekor yatırımlarla onardı. 

Güneydoğu'da konut teslimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Güneydoğu'daki bütün evleri yaptık. Haftaya yine orada olacağım, evlerini teslim edeceğiz." dedi.

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu'da fabrika yapana kredi desteği!

Hükümetin, üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kendi fabrikasını yapana kredi maliyet desteği sağlanacağı belirtiliyor. 

Güneydoğu'da konut satışları artıyor!

Eylül ayı konut satış rakamları 23 Ekim'de TÜİK tarafından açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8'lik artışla 57 bin 745'ten 68 bin 189'a yükseldi..

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Güneydoğu ne kadarlık ihracat yaptı Haberi

Güneydoğu ne kadarlık ihracat yaptı


Güneydoğu'dan bu yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak-temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.  


Yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldığını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti: 


"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 60 payla ilk sırada yer aldı. Bunu Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri izledi. En fazla ihracat ise Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya, ABD, İran, Libya, Almanya, İngiltere ve Belçika'ya gerçekleştirildi. Ayrıca bu dönemde en çok halı, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, bitkisel yağ, demir çelik mamulleri, değirmencilik ürünleri, dış giyim satışı yapıldı." 


Çıkmaz, Gaziantep'ten ise yılın ilk 7...