16 / 05 / 2024

güneydoğu Rüzgar santralleri

güneydoğu Rüzgar santralleri

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yer alan bir firma tarafından kurulan rüzgar enerji santralinde elektrik üretimine başlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor.

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 176,36 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla terörü bitme noktasına getiren Hükümet, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki tahribatlarını da, rekor yatırımlarla onardı. 

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Güneydoğu'da 27 bin konutun inşası devam ediyor!

Güneydoğu'da terör olaylarından etkilenen ailelere yardımlar devam ediyor. Eşya ve kira yardımı 500 milyon TL’yi bulurken, 27 bin konutun yapımına ise devam ediliyor

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da şehirler yeniden tasarlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden inşa ediyor. İşte bölgede sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarında son durum şöyle...

Güneydoğu'da 35 bin konutun yapımına başlandı!

Başbakan Binali Yıldırım, "Alçak bölücü terör örgütünün çukur siyasetiyle yakıp yıktığı Güneydoğu'daki yerleşim yerlerimizde 35 bin konutun yapımına başladık, hızla yapımı devam ediyor." dedi.

güneydoğu Rüzgar santralleri Haberi

güneydoğu Rüzgar santralleri

İlçe merkezinin kuzeyindeki yüksek tepelerde yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başlanan santralde deneme üretimleri tamamlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor. 


Santralin müdürü Zeynel Palta, projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) alınan ilk lisanslı rüzgar enerjisi yatırımı olduğunu söyledi.


Devletin, yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteğin arttığını ifade eden Palta, "Bu bölge rüzgar enerjisi üretimi için çok uygun bir alan. Yaklaşık 3 yıl süren rüzgar ölçümlerinin ardından 11 rüzgar türbininden oluşan yatırımımızı hayata geçirdik" dedi.


Palta, dünyada kabul gören rüzgar enerjisi santrallerinin Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığını, artık çevreye duyarlı projelerin ön plana çıkmaya başladığını kaydetti.


 Santralin, bölgeye örnek olacağına inandığını anlatan Palta, şöyle konuştu:


"Doğu ve Güneydoğu'nun ilk rüzgar enerji yatırımını devreye aldığımız için mutluyuz. Santralimizde yılda...