03 / 05 / 2024

Güneydoğudaki elektrik kesintilerinin sebebi

Güneydoğudaki elektrik kesintilerinin sebebi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün yaptığı açıklamada, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.

Mehmet Gökay Üstün: Güneydoğu'daki elektrik kesintilerinin nedeni aşırı tüketim!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili defalarca kampanya düzenledik ancak bazı bölgelerde beklenen ilgiyi göremedik"

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

Güneydoğu yeniden imar edilecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da harap ettiği şehirlerin yeniden imar edileceğini açıkladı. Silopi'deki özel gayrimenkul zararının 80 milyon lira olduğunu kaydetti.

Güneydoğu'da hasar gören eve 10 bin liraya kadar yardım!

Güneydoğu’da operasyonlarla sona erdirilen terör olaylarının arından yıkılan binalar için çalışmalar Silopi’den başladı. Çok hasarlı evler yıkılacak, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

Recep Tayyip Erdoğan: Güneydoğu'da kentsel dönüşüme süratle başlanmalı!

Güneydoğu'da 'topyekûn bir kentsel dönüşüm yapılmalı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkı yalnız bırakmayın"... "Bölgede sosyo-psikolojik desteklerin artırılması lazım. Dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki konutlar 3-5 ayda bitecek!

Doğu ve Güneydoğulu işadamlarını ağırlayan Başbakan Davutoğlu, vergi ve SGK primlerine 1 yıl erteleme sözü verirken, “İşyeri ev konusunda hiç kimse mağdur edilmeyecek. 3-5 ay içinde bu işler bitecek” dedi

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Eylem Planı" kapsamında TOKİ daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu için yeni model geliştirmeli!

Kalkınma Bakanlığı, AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle bir araya gelerek bölgedeki yatırımlara ilişkin bilgi verdi ve atılması gereken adımlar konusunda önerilerini dinledi.

Doğu ve Güneydoğu'da 41 projenin inşaatı sürecek!

Terörle Mücadele Eylem Planı'nda son rötuşlar yapılırken, Doğu ve Güneydoğu'da kamunun sunduğu hizmetlerdeki kalite artacak. 2015'te yapımına başlanan ve 2018'e kadar tamamlanması planlanan 41 projede inşaat sürüyor.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 43 bin konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yoğun talebi karşılamak amacıyla, 2016-2019 arasında 43 bin konut yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da yoğun çalışıyor!

Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi.

Doğu ve Güneydoğu'nun değeri spor tesisleri ile artıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılan yatırımlarda gözle görülür bir artış gözleniyor

Güneydoğudaki elektrik kesintilerinin sebebi Haberi

Güneydoğudaki elektrik kesintilerinin sebebi


 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.


 Üstün bir otelde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde elektrik kesintilerinin gerekçe gösterilerek bölge genelinde protesto eylemlerinin yapıldığını anımsattı.


Elektrik kesintilerinin aşırı tüketim ve kaçak kullanımdan kaynaklandığını bildiren Üstün, şöyle konuştu:


"Bölgede ev aboneliklerinde Türkiye ortalamasının 3,2 katı elektrik harcanıyor. Abone başına çok yüksek tüketim var. Yüzde 75 kayıp ve kaçak kullanımla mücadele ediyoruz. Kaçak kullanım olduğu zaman, tarlalar ihtiyaçtan fazla sulanıyor. İsraf nedeniyle şebekeler ve trafolar yetersiz kaldığı için elektrik kesintileri oluyor."


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 19,3 milyar kilovatsaat enerji harcandığını ifade eden Üstün, bu kullanımın 8 milyar kilovatsaatinin ihtiyaç fazlası kullanım olduğunu kaydetti.


Tarımsal sulama yapan çiftçiler için başlattıkları "Helalleşme"...