29 / 04 / 2024

Güneydoğudaki hasar gören evlere ne kadar yardım yapılacak

Güneydoğudaki hasar gören evlere ne kadar yardım yapılacak

Güneydoğu’da operasyonlarla sona erdirilen terör olaylarının arından yıkılan binalar için çalışmalar Silopi’den başladı. Çok hasarlı evler yıkılacak, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

Gram altın tam bu kadar olacak! Bu rakamı gören resmen şaşkına döndü! Altını olanlar hemen baksın! 

Gram altın tam bu kadar olacak! Bu rakamı gören resmen şaşkına döndü! Altını olanlar hemen baksın! 

Euro'nun 20 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Avrupa Merkez Bankasının açıkladığı bu rakamı gören inanamadı!

Euro'nun 20 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı... Avrupa Merkez Bankasının açıkladığı bu rakamı gören inanamadı... Hemen bakın...

Mini John Cooper Works'e tam 85 bin TL zam geldi, gören inanamadı! Mini John Cooper Works 14 Ocak 2023 fiyat listesi!

Mini John Cooper Works'e yeni yılın ilk ayında tam 85 bin TL zam geldi, gören inanamadı. Peki Mini John Cooper Works'un Ocak 2023 fiyatları ne kadar? İşte Mini John Cooper Works 14 Ocak 2023 fiyat listesi...

Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Milyonlarca memur merakla zamlı maaşlarını bekliyor. Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Opel Astra'ya 35 bin TL'lik yeni yıl zammı geldi! Yeni fiyatları gören inanamadı! Astra 11 Ocak 2023 fiyat listesi!

Opel Astra'ya 35 bin TL'lik yeni yıl zammı geldi... Opel Astra'nın yeni fiyatlarını gören inanamadı... İşte Astra 11 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bu 7 bankada peş peşe Ocak depremi! Bir bir açıkladılar gören buz kesti! Şimdi bakın sakın kaçırmayın!

Yeni yıla girilmesiyle beraber nakit ihtiyacı olan vatandaşlar bankaların yolunu tuttu. Bu 7 bankada peş peşe Ocak depremi! Bir bir açıkladılar gören buz kesti! Şimdi bakın sakın kaçırmayın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe duyuruldu! Bu rakamları gören resmen buz kesti! 

Geçtiğimiz hafta emekli ve memur zammı resmen yüzde 30 olarak açıklandı. En düşük maaşlar böylece peş peşe belli oldu. Ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamları peş peşe duyuruldu! Bu rakamları gören resmen buz kesti! 

Güneydoğudaki hasar gören evlere ne kadar yardım yapılacak Haberi

Güneydoğudaki hasar gören evlere ne kadar yardım yapılacak

Güneydoğu’da kazılan hendek ve barikatlar nedeniyle başlatılan operasyonların büyük bölümünün bitmesinin ardından hasar gören binalar için yeniden yapılanma çalışmalarına Silopi’den başlandı. 

İrtibat büroları aracılığıyla vatandaşların başvuruya başladığı ilçede, ağır hasarlı binaların yıkımına başlanırken, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar yardım ödeniyor. Sırada Cizre var. 8 gruptan oluşan bir ekip, önümüzdeki hafta Cizre’ye giderek zarar tespit çalışması yapacak. 


Güneydoğu’daatışmaların ardından, yeniden yapılaşma ve zarar ödeme çalışmaları Silopi’de  başladı. Silopi’de 72 kişiden oluşan 23 ekip ile yürütülen hasar tespit çalışmalarında, 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar, 6 bin 352 bina ve iş yeri ile 17 kamu binasında hafif hasar oluştuğu, 27 binanın tamamen yıkıldığı tespit edildi. 


Devlet yıkıp devlet yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, 10 gün boyunca Silopi’de...