17 / 05 / 2024

Güneydoğunun tekstil ihracatı arttı mı

Güneydoğunun tekstil ihracatı arttı mı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2014'ün ilk 5 ayında gerçekleştirilen tekstil ve ham maddeleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 artarak 1 milyar 289 milyon 534 bin dolara ulaştı.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Ayo İnşaat Gıda Otomotiv Tekstil Ve Elektronik Eşya İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayo İnşaat Gıda Otomotiv Tekstil Ve Elektronik Eşya İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Welat Ayo ve Alı Ayo ortaklığında kuruldu.

Clıck Turizm Emlak Danışmanlık Gıda Ve Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Clıck Turizm Emlak Danışmanlık Gıda Ve Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 350 bin TL sermaye bedeli ile Amın Ghafourı tarafından kuruldu.

Çeliksoy Otomotiv İnşaat Gıda Turizm Tekstil Mimarlık Mühendislik Mühendislik İthalat İhracat San. Tic. Ştd. Şti kuruldu

Çeliksoy Otomotiv İnşaat Gıda Turizm Tekstil Mimarlık Mühendislik Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Erhan Çelik tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Bakır Kuyumculuk İnşaat Gıda Emlak Tekstil İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bakır Kuyumculuk İnşaat Gıda Emlak Tekstil İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zefer Bakır tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Aydemir Group İnşaat Mobilya Gıda Turizm Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydemir Group İnşaat Mobilya Gıda Turizm Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kazım Aydemir tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Tekstilciler, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın” çağrısı, tekstil sektörünü harekete geçirdi. Bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirmeye hazırlanan işadamları, teşvikin ayrıntılarını bekliyor.

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi.

İyem Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Elektronik Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İyem Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Elektronik Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Volkan İyem tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Pendik, Doğu Mahallesi, Aydınlı Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Doğu ve Güneydoğu'nun değeri spor tesisleri ile artıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılan yatırımlarda gözle görülür bir artış gözleniyor

Güneydoğu'daki OSB'lere yatırım talebi artıyor!

Güneydoğu Anadolu Projesi'ne bağlı 9 ilde uygulanan teşviklerle sayısı 26'ya çıkacak Organize Sanayi Bölgeleri'ne sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep'te Güneş Enerji Santrali kurulacak!

Güneydoğunun ticaret merkezi Gaziantep’te sanayi kuruluşları ile yoğun göçten dolayı hem nüfus hem de konutlardaki artışlarla enerji tüketim miktarı da her geçen gün artıyor.

Yatırımların dörtte biri Doğu ve Güneydoğu'ya!

Son 13 yılda Türkiye'nin 81 iline, 6 önemli yatırım alanında toplam 462 milyar 791 milyon lira tahsis edilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bu yatırımlardan ayrılan payın büyüklüğü 105,4 milyar lirayı buldu.

Güneydoğunun tekstil ihracatı arttı mı Haberi

Güneydoğunun tekstil ihracatı arttı mı


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2014'ün ilk 5 ayında gerçekleştirilen tekstil ve ham maddeleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 artarak 1 milyar 289 milyon 534 bin dolara ulaştı.


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlediği bilgiye göre, bölgeden, bu yılın ocak-mayıs döneminde 3 milyar 858 milyon 434 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.  


Bu yılın ilk 5 aylık döneminde yapılan tekstil ve ham maddeleri ihracatı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 artarak 1 milyar 289 milyon 534 bin dolar oldu.


Tekstil ve ham madde ihracatı içinde en fazla payı 387 milyon 343 bin dolarla kumaş aldı. Bu ürünü 312 milyon 988 bin dolarla iplik ve 221 milyon 186 bin dolarla konfeksiyon takip etti.


Irak, 455 milyon dolarla en fazla tekstil ihracatı yapılan...