29 / 04 / 2024

Gürsel Öngören biyografi

Gürsel Öngören biyografi

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Gürsel Öngören kimdir? Prof. Dr. Gürsel Öngören'in eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz için tıklayınız...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

5 milyon konut güçlendirme yoluyla kurtarılabilir!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine yönelik açıklama yapan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 5 milyon konutun güçlendirme yapılarak yıkımdan kurtulabileceğini dile getirdi.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Artık ülkelerin değil şehirlerin dönemi olacak!

GYODER Başkan Yardımcıları Ersun Bayraktaroğlu, Neşecan Çekici ve Prof. Dr. Gürsel Öngören, gayrimenkul sektörünün gelişimini ve geleceğini Gayrimenkul Zirvesi’nde masaya yatırdı.

Depremin tek çaresi kentsel dönüşüm!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Depremin tek çaresinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Gürsel Öngören biyografi Haberi

Gürsel Öngören biyografi

Gürsel Öngören kimdir?

Prof. Dr. Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Gürsel Öngören 1961 yılı Sakarya, Kocaali doğumlu. 


İlk ve orta eğitimini Kocaali Hürriyet İlkokulu ile Kocaali Ortaokulunda tamamlayan Öngören, 1975 yılında Lise eğitimine İstanbul Davutpaşa Lisesinde başladı; Liseyi 1978 yılında Sapanca Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ise 1982 yılında mezun oldu.


1985 yılında avukatlık stajını tamamlayarak İstanbul Barosuna avukat olarak kaydolan Gürsel Öngören, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalında İdare Hukuku asistanı oldu.


Ayrıca Gürsel Öngöre, aynı fakültenin Kamu Yönetimi Bilim Dalında 1987 yılında yüksek lisans, 1989 yılında ise doktora programından mezun oldu. Ekim 1990 tarihinde Doçentlik sınavını tamamlayarak, Yüksek Öğrenim Kurumundan doçentlik unvanı ve yetkisini aldı.


1996 yılına kadar İstanbul Üniversitesi...