29 / 04 / 2024

Güvenli tapu dönemi başladı

Güvenli tapu dönemi başladı

Gayrimenkul alım-satımda sıkça karşılaşılan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önleyecek yeni bir sistem devreye girdi. Web tabanlı uygulamada işlemler tamamlanana kadar alıcının parası güvence altına alınıyor.

Güvenli tapu dönemi başladı!

Gayrimenkul alım-satımda sıkça karşılaşılan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önleyecek yeni bir sistem devreye girdi. Web tabanlı uygulamada işlemler tamamlanana kadar alıcının parası güvence altına alınıyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle! Piyasada güvenli ürünlerin satılması için düğmeye bastı!

Ticaret Bakanlığı tarafından, piyasaya sunulacak ürünlerin gereken güvenlik şartlarını taşımasını sağlamak amacıyla gümrük ve dış ticaret müdürlükleri bünyesinde "Güvenli Ürün Danışma Ofisleri" kuruldu.

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Cevizli tarafından kuruldu.

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Remax Borsa Brokeri Halil Egemen, "Dalgalı döviz kuru piyasasında en güvenli liman gayrimenkul. Yatırımcılar için haklı ve karlı kazanç dönemi" diye konuştu. 

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Mustafa Varank: Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuç odaklı ekonomi politikalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, "Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız" dedi.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Güvenli tapu dönemi başladı Haberi

Güvenli tapu dönemi başladı


Gayrimenkul alım-satımda sıkça karşılaşılan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önleyecek yeni bir sistem devreye girdi. Web tabanlı uygulamada işlemler tamamlanana kadar alıcının parası güvence altına alınıyor. İşlem başına alıcı ve satıcıdan 70 lira ücret alınıyor.


Tapu alım işlemlerinde sıkça karşılaşılan hırsızlık ve dolandırıcılık  olaylarına önlemek için yeni bir sistem geliştirildi. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası (Takasbank) arasında kurulan web tabanlı yeni ‘TapuTakas’ uygulamasıyla, tapular hızlı ve güvenli bir şekilde el değiştirek. Türkiye’nin her noktasında her türlü gayrimenkul alım satımında uygulanacak sisteme erişim bilgisayar ve cep telefonları aracılığıyla yapılacak.


SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK

Sistem şöyle uygulanacak; Alıcı ve satıcının anlaşmasından sonra Tapu Dairesi’nden alınan E-Ödeme makbuz numarası ile www.taputakas.com.tr adresinden veya TapuTakas mobil uygulamasından sisteme giriliyor. Satıcı E-Ödeme...