21 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesi onarımı

Güvercinada Kalesi onarımı

Türkiye nın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin ortasında depo olarak da kullanılan kare şeklinde büyük bir kule yer alıyor.

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

Evinizde görmeye alıştığımız parkelerin bakımı ve onarımı, uzun ömürlü ve güzel bir döşeme için oldukça önemlidir. Parkeler, doğal bir görünüme sahip olduğu için zamanla aşınma ve hasarlar oluşabilir. İşte parkelerinizin bakımını kolaylaştıracak pratik çözümler ve püf noktaları...

5 yıl onarım güvencesiyle Hyundai i20 32 bin 213 TL indirimle satışta! İşte 5 Ocak 2023 satış fiyatı…

Hyundai i20 yeni kampanyalı fiyatı kapsamında 32 bin 213 TL indirimle satışa sunuldu. İşte 5 yıl 100 bin kilometre Hyundai onarım güvencesi altında olan otomobilin özellikleri ve satış fiyatları…

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. kuruldu!

Delta Onarım Güçlendirme Yapı Ve Mühendislik Hizmetleri Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Işıl Ellikçi Akıncıer tarafından kuruldu.

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi kuruldu!

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve Serhat Güney ortaklığında kuruldu.

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Solak tarafından kuruldu.

Akıllı ev onarım hizmetlerinde yeni platform: Yars

Evlerini yenilemek, onarım ve bakım problemlerini çözmek isteyen ev sahipleri ile kiracılar için kurulan YARS, günümüz insanının ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

Trabzon Havalimanı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları mecliste!

Trabzon Havalimanı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremde zarar gören Zagreb Katedralindeki onarım çalışmaları tam gaz!

Zagreb’de 22 Mart tarihinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde hasar gören tarihi Zagreb Katedralindeki onarım çalışmaları tam gaz...

A G Teknoloji İnşaat Mekanik Peyzaj Bakım Onarım Limited Şirketi kuruldu!

A G Teknoloji İnşaat Mekanik Peyzaj Bakım Onarım Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Genç tarafından kuruldu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 501 camiye onarım!

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV), tarafından yurt içi ve yurt dışında 2015-2019 yılları arasında savaş, terör ve doğal afetlerden zarar gören 501 caminin yapım ve onarımının yapıldığı aktardı…

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

GYODER, TBMM’nin onarımını tamamladı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onarımı için üstlendiği görevi tamamladı.

Güvercinada Kalesi onarımı Haberi

Güvercinada Kalesi onarımı

Kuşadası Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklan'nı Koruma Kumlu tarafından onaylanan proje doğrultusunda Güvercinada suıian ile iç kale bölümünün restore edilmesi için başlatılan çalışmalar da, dış surlarının tamamlanmasına rağmen projenin ikinci aşamasına geçilemediği belirtildi. 

Güvercinada restorasyonunda, kalenin dış surlarının tamamlanmasının ardından ikinci aşamada iç kale restorasyonu, yollar ve çevre düzenlemesinin yer aldığı bildirilen açıklamada, ikinci aşamaya geçilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik Nazım imar Planı Revizyonu ve 1/1000'lik Uygulama imar Planı Revizyonu'nun onaylanmasının beklendiği, muhtemelen, kasım ayından tekrar başlanacak olan restorasyon çalışmasının 2015 yılında tamamlanacağı kaydedildi. 

Açıklamada, restorasyonun tamamlanmasıyla tarihi kale, açık hava müzesi ve doğal güzelliği ile rekreasyon ve sosyal etkinlik alanı olarak hizmete sunulacağı bildirildi. 

Kuşadası'nın simgesi olarak bilinen Güvercinada Kalesi, Mora ayaklanması döneminde Osmanlılar tarafından adalardan...