05 / 05 / 2024

Güvercinlik Koyu otel

Güvercinlik Koyu otel

Yaklaşık 8 yıl önce Güvercinlik Koyu’nda çıkan yangında bazı yeşillik alanların kül olmasının ardından bölgenin yeşillendirileceğine dair sözler verilmişti. Ne var ki Güvercinlik Koyu, şimdilerde yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya.

Güvercinlik Koyu'nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı!

Güvercinlik Koyu’nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı. Denize yaklaşık 50 metre uzaklıka inşa edilecek ve 60 milyona mal olacak otelin 2017 yılında tamamlanması planlandı.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Nevşehir'de 3 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul satışı!

Nevşehir Milli Emlak, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Güvercinlik Köyü'nde yer alan 3 adet araziyi satıyor. Peki Nevşehir'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

O ilde 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! Belediye 13 arsayı satıyor! 

Konya ili, Çumra ilçesi, Çaybaşı, Baraj, Alibeyhüyüğü, Güvercinlik ve Büyükaşlama mahallelerinde yer alan 13 arsa 24 bin 875 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük Koyu'nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Kızılbük GYO tarafından dev otel AVM ve 1389 adet devremülk projesi çalışmaları yapılıyor. Söz konusu projenin ÇED raporunun geçen yıl çıkan yangından 5 gün sonra alındığı iddia edildi.

Le Chic Bodrum misafirlerini bekliyor!

Bodrum'un en güzel koyu Asarlık mevkiinde denize sıfır konumu, eşsiz manzarası, sahili ve doğal kumsalıyla Le Chic Bodrum yaz sezonunda misafirlerine eşsiz yaşam sunuyor.

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Salda Gölü'ne otel yapılmasına onay verildi!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Anex Tour, Güvercinlik'teki Pina Adası'nı mı aldı?

Geçen yıl iflas eden Thomas Cooku'un Rusya ayağını satın alan Anex Tour, Lujo Hotel'in hemen yanındaki Pina Adası'nı satın almış...

Güvercinlik Koyu otel Haberi

Güvercinlik Koyu otel

Yaklaşık 8 yıl önce Güvercinlik Koyu’nda çıkan yangında bazı yeşillik alanların kül olmasının ardından bölgenin yeşillendirileceğine dair sözler verilmişti. Ne var ki Güvercinlik Koyu, şimdilerde yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya. İkinci otelin inşaatına başlanması, çevrecilerin ve doğa severlerin tepkisini çekiyor.


Muğla’nın Milas ilçesindeki Güvercinlik Koyu’nda 8 yıl önce yangın çıkmış, 150 hektarlık halep çamı ve kızıl çam ormanı kül olmuştu. Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangının büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Temizleyerek yeşillendireceğiz.” demişti. Ne var ki Güvercinlik Koyu’nda bin yatak kapasiteli ikinci otelin inşaatına başlandı. Denize yaklaşık 50 metre uzaklıkta inşa edilecek ve 60 milyona...