23 / 07 / 2024

GYO çalışmaları

GYO çalışmaları

Dünya Gazetesi Yazarı Hilmi Develi, gayrimenkul yatırım ortaklarının amaçlarını, çalışmalarını, ne durumda olduklarını anlatıyor. İşte o yazı!

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Muhit Sancaktepe'nin hafriyat çalışmaları başladı!

Reysaş GYO ile Sur Yapı arasında imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'ne istinaden Sancaktepe'de inşa edilen Muhit Sancaktepe projesinin hafriyat çalışmaları başladı.

Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor.

Akiş GYO'nun Saf GYO ile birleşme çalışmaları sürüyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Haziran 2016 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde; SAF GYO A.Ş ile birleşme görüşmeleri ve konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Doğuş GYO: Antalya 2000 Plaza'nın satış çalışmaları sürüyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Antalya 2000 Plaza'nın satışı konusundaki çalışmaların sürdüğünü Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Nurol GYO'nun reklam çalışmalarını McCann İstanbul yürütecek!

Nurol GYO, yeni dönemde reklam çalışmalarını yürütmek üzere McCann İstanbul’u tercih etti. McCann İstanbul, Nurol GYO projelerine yeni bir iletişim stratejisi ile yön vermeyi ve sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Atakule'nin yenileme çalışmaları 2016'da tamamlanacak!

Atakule GYO'nun yatırımcısı olduğu, Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ikinci seyir teraslı yaşam alanı Atakule tamamen yenileniyor. Yenileme çalışmalarının 2016 yılında bitirilmesi planlanıyor...

Manzara Adalar Kartal'da inşaat çalışmalarına başlandı!

İş GYO portföyünün yeni projesi Manzara Adalar'ın satışta olan dairelerinin yüzde 30'u alıcı buldu. Yapım ihalesini 441,6 milyon lira teklif vererek Ant Yapı'nın kazandığı projenin inşaat çalışmaları Nisan ayında başladı 3 boyutlu izlenebiliyor

Manzara Adalar’ın inşaat çalışmaları başladı! 1.639 TL taksitle!

İş GYO portföyünün yeni projesi Manzara Adalar’ın satışta olan dairelerinin yüzde 30’u alıcı buldu. Yapım ihalesini 441,6 milyon lira teklif vererek Ant Yapı’nın kazandığı projenin inşaat çalışmaları Nisan ayında başladı.

Özak GYO Demre projesi kesin tahsisi için çalışmalar sürüyor!

Özak gayrimenkul Yatırım Oartaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demre projesi kesin tahsisi için çalışmalar sürüyor.

Sinpaş GYO Arı Leasing ile işbirliği çalışmalarına başladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO hizmet kalitesini yükseltmek ve alternatif ödeme seçenekleri sunabilmek için, Arı Leasing ile işbirliği çalışmalarına başladı.

Ege Perla'nın inşaat çalışmaları Aralık 2015’te tamamlanacak!

170 milyon dolar yatırım değeri olan İş GYO’nun Ege PERLA projesinde inşaat hızla devam ediyor. Yüzde 68’lik satışın gerçekleştiği projede AVM marka karması çalışmaları da başladı.

Nurol GYO Ergün Gündüz ile İstanbul çalışmaları kitabına sponsor oldu!

Nurol GYO Ergün Gündüz ile İstanbul çalışmaları kitabına sponsor oldu. Kitapta Ergün Gündüz'ün geçmişten günümüze nostaljik tuvallerinde suluboya, desen, skeç ve notları ile renk bulan İstanbul çalışmaları bulunuyor.

GYO çalışmaları Haberi

GYO çalışmaları

Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının yürürlüğe girmesiyle inşaat ve gayrimenkul sektörününün pozitif yönde daha da ivme kazanacağı görülüyor


Ülkemizde çeşitli gayrimenkul  projelerini gerçekleştiren İnşaat şirketleri ve bunların yaptıkaları projeler hakkında bilgi vermem hem uzmanlık  alanım dışında olması nedeniyle bu konuya girmeyi hem de şirketleri ve projelerini değerlendirmeyi etik olarak doğru bulmuyorum.


Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO), gayrimenkule veya gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak amacıyla kurulmuş portföy yönetim şirketleri olarak tanımlanıyor.


Gayrimenkul sektörüne kurumsal sermayenin girebilmesi ve büyük ve nitelikli projelerin hayata geçirilebilmesi için başvururulan bir finansman modeli olan GYO'ların kurulabilmesi için SPK'nın izni şarttır.


GYO'lar bireysel ve kurumsal yatırımcılarının tasarruflarını ortak bir havuzda biraraya getirerek yüksek gelir elde edilebilecek büyük gayrimenkul projelerinin gerçekleştirilmesinide önemli bir enstrüman olmakta.


GYO'lar,


- Belirli bir projeyi gerçekleştirmek amacıyla...